JSport.roJSport.ro

marcel tenterAntrenorul echipei de baschet masculin “U” BT Cluj-Napoca, recent calificată în Final Four-ul Cupei României, Marcel Ţenter, ar prefera ca turneul final să nu se dispute la Cluj.

Găzduirea Final-Four-ului competiţiei este atribuită de Federaţia Română de Baschet, prin licitaţie, începând cu suma de 10.000 de lei, pentru una din echipele calificate în Final Four, care licitează cel mai mult.

În ultimi ani, echipele gazdă ale turneului nu au reuşit să şi câştige trofeul. În 2013 Gaz Metan Mediaş s-a impus la Timişoara, în 2014 Energia Rovinari a câştigat la Ploieşti, în timp ce anul trecut BC Timişoara a obţinut trofeul la Piteşti. “U” BT Cluj a fost prezentă ultima dată în Final Four în 2013, când a pierdut finala cu Gaz Metan Mediaş.

“Regula e cam cine câştigă licitaţia nu prea câştigă Final Four-ul, aşa că din punctul meu de vedere nu aş vrea să fie la Cluj”, a declarat Marcel Ţenter la finalul returului cu BC Piteşti, în urma căruia echipa clujeană a obţinut calificarea în Final Four. Clujul s-a impus cu scorul general de 144-143, 60-62 în tur şi 84-81 în returul de la Sala Polivalenta.

Alături de “U” la turneul final s-a calificat deja CSM Oradea, care a întrecut cu 153-148 Steaua Eximbank Bucureşti. Pentru celelalte două locuri joacă Energia Rovinari cu Dinamo Bucureşti (în tur 72-78) şi BC Târgu-Mureş cu SCMU Craiova (în tur 89-70).

Competiţie “total diferită”

Cupa României este o competiţie diferită faţă de campionat, principalul motiv fiind obligativitatea folosirii în permanenţă a doi jucători români pe teren, a declarat Marcel Ţenter. El a menţionat că şi în meciul cu Piteştiul această regulă a reprezentat o provocare, fiind obligat ca pe lângă doar cei 3 români folosiţi în mod obişnuit să apeleze şi la un junior.

“Este o competiţie total diferită, jucăm cu doi români în teren. În Cupa României nu prea există favorită, asta e regula. Faptul că jucăm cu doi români schimbă toate calculele, rotaţiile, previziunile antrenorilor, e dificil de jucat”, a declarat antrenorul, comentând eliminarea echipei Steaua Bucureşti de către CSM Oradea.

Jucătorul Ivan Zigeranovic a menţionat şi el că locul unde se va disputa Turneul Final al Cuperi României este mai puţin important:

“Pentru noi nu contează unde jucăm, unde jucăm trebuie să câştigăm. Dacă va fi aici, ne vor ajuta fanii noştri, dacă nu, unde jucăm, acolo luptăm”, a transmis Zigeranovic.

Turneul final, între 5-6 februarie

Turneul final al Cupei României se va desfăşura în 10 şi 11 aprilie, conform Federaţiei Române de Baschet. Echipa gazdă va fi desemnată în urma licitaţiei care va avea loc în intervalul următor la sediul federaţiei.

La şedinţa de acordare a dreptului de organizare vor fi stabilite şi perechile de semifinaliste. Câştigătoarele vor disputa finala, în timp ce meciul pentru locurile 3-4 nu va avea loc.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.