U-BT Cluj a câştigat meciul cu BCMU Piteşti, 89-80 (20-15, 17-22, 26-16, 26-28) din etapa a noua a Ligii Naţionale.

Ardelenii au doar victorii pe linie în acest sezon şi au făcut diferenţa în meciul din Sala Polivalentă în primul rând la capitolul aruncărilor de la trei puncte.

Jucătorii lui Vujosevic şi Silvăşan au controlat tot meciul, cu excepţia ultimelor minute din sfertul secund. U-BT a început tare şi a avut un avans maxim de opt puncte în primul sfert. Diferenţa s-a menţinut şi în minutul 14, dar pe finalul sfertului secund un forcing al piteştenilor a făcut ca la pauză cele două formaţii să intre la egalitate, 37-37.

U-BT a apăsat pe acceleraţie odată cu debutul sfertului al treilea. Cu Patrick Richard în formă mare din spatele semicercului, gazdele au construit o diferenţă care nu a mai putut fi recuperată de argeşeni până la final.

S-a terminat 89-80, iar U-BT are acum patru puncte avans faţă de locul secund, ocupat de CSM Oradea, dar şi un meci în plus. Cu 28 de puncte, dintre care 27 din spatele semicercului, Patrick Richard a fost cel mai bun marcator al meciului.

Clujenii se pregătesc acum pentru duelul cu orădenii de săptămâna viitoare, din faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup. Partida va fi miercuri, de la ora 19:00, în Sala Polivalentă.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte