U-BT Cluj a pierdut mai clar decât o arată scorul, 90-98 (19-18, 14-26, 26-29, 31-25) derby-ul Ardealului cu CSU Sibiu.

Jucătorii lui Mihai Silvăşan au fost depăşiţi total la aruncările de trei puncte şi la recuperări şi, chiar dacă au anulat un handicap de 18 puncte, au pierdut pe final.

U-BT Cluj a început mai bine meciul din Sala Sporturilor “Horia Demian” şi a marcat primele şase puncte ale partidei. A urmat un sfert echilibrat, pe care clujenii l-au încheiat în avantaj de un punct. Mai apoi, însă, aruncările de la trei puncte şi forţa la recuperare au început să se vadă în jocul sibienilor.

Aceştia şi-au construit, treptat, un avantaj de 19 puncte, pe care l-au dus şi la 20 în sfertul al treilea. Cu 12 aruncări de la distanţă reuşite, faţă de doar două ale gazdelor, dar şi cu un plus din punct de vedere al prospeţimii, sibienii aveau 14 puncte avantaj înaintea ultimelor 10 minute. Împinşi de la spate de cei 3.000 de spectatori, dar şi cu surpriza Ştefan Grasu, 16 ani, în formă mare, “studenţii” clujenii au tăiat la doar trei puncte avansul oaspeţilor în primele două minute ale ultimului sfert.

U-BT s-a apropiat chiar şi la două puncte, dar CSU a gestionat mai bine finalul de meci. Cu Chatman autor a 31 de puncte, oaspeţii au reuşit să rămână în avantaj până la final şi să câştige un meci de orgoliu. S-a terminat 98-90 pentru Sibiu, iar U-BT Cluj rămâne cu o singură victorie în Top 6, dar şi cu gândul la calificarea în sferturile FIBA Europe Cup.

Ardelenii vor juca meciul decisiv miercuri, pe teren propriu, cu Ironi Ness.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte