JSport.roJSport.ro

AddamovicCSM Oradea şi U-BT Cluj se vor duela în prima jumătate a lunii mai în semifinalele Ligii Naţionale de Baschet Masculin. Cele două formaţii s-au întâlnit recent în finala Cupei României, când clujenii au câştigat cu 82-75.

Programul meciurilor

Semifinala Ligii Naţionale de Baschet Masculin pare ocazia perfectă pentru orădeni de a-şi lua revanşa după înfrângerea din finala Cupei, care s-a disputat chiar la Oradea. CSM-ul va avea şi în semifinala campionatului avantajul propriului teren: primele două jocuri ale întâlnirii vor avea loc în Sala Antonio Alexe, miercuri 4 mai de la ora 18 şi vineri 6 mai de la ora 20, ambele meciuri urmând să fie televizate pe Digi Sport. Întâlnirea se mută apoi la Cluj, cu meciul 3 pe 11 mai şi meciul 4, dacă va fi cazul, pe 13 mai. Spre deosebire de confruntarea cu Sibiul, U-BT Cluj ar urma să dispute meciurile de pe teren propriu în Sala Polivalentă, în timp ce partidele cu sibienii au avut loc la “Horia Demian”.

Dacă scorul va fi 2-2 după patru jocuri, partida decisivă va avea loc pe 16 mai la Oradea, echipă mai bine clasată la finalul sezonului regulat.

Sferturi aproape identice

Atât U-BT Cluj cât şi CSM Oradea şi-au învins în 4 meciuri adversarele din sferturi. Orădenii au trecut de Phoenix Galaţi, 93-86, 103-79, 92-98 şi 81-62, cedând doar jocul 3, din deplasare, în timp ce U-BT Cluj s-a impus în faţa CSU Sibiu, 85-77, 72-67, 91-93 şi 80-69 , după ce a pierdut de asemenea numai partida 3.

Clujenii, superiori la rezultate directe

CSM Oradea a terminat sezonul regulat al Ligii Naţionale pe locul 2, după Steaua, deşi a fost lider aproape în permanenţă, în special în prima fază a campionatului, în timp ce U-BT Cluj a încheiat pe 3.

Clujenii au un bilanţ mai bun în meciurile directe, câştigând 3 jocuri, 67-68 75-62, 87-85 şi pierzând doar o dată, cu 84-77, în etapa finală a fazei 2 a sezonului regulat.

În cealaltă semifinală se vor întâlni Steaua Bucureşti, care a trecut în 4 meciuri de Dinamo şi BC Mureş, care a învins-o pe SCM U Craiova în 3 meciuri.

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.