JSport.roJSport.ro

 Antrenorul echipei de baschet feminin a Universităţii Cluj, Dragan Petricevic, face bilanţul la sfârşit de an, după două luni pe banca formaţiei. Rămâne cu regretul că nu a câştigat cu un meci mai mult şi nominalizează câteva jucătoare de la care are aşteptări mai mari.

Pentru Universitatea Cluj, locul 6 în clasamentul Ligii Naţionale de Baschet Feminin, după 15 etape, urmează o lună ianuarie încărcată, cu 6 meciuri, următorul pe 5 ianuarie, chiar pe terenul liderului, Sepsi Sfântu-Gheorghe, echipă care s-a impus categoric în tur la Cluj, chiar înaintea instalării lui Petricevic.

„Urmează o lună de foc în ianuarie. Avem şase meciuri extrem de importante, în care căutăm un număr cât mai mare de victorii. Trebuie să jucăm mai bine, mai constant, însă pe undeva înţeleg (inconstanţa, n.red.), deoarece puterea băncii de rezerve nu este egală cu cea a titularelor. La început am avut o bancă mult prea scurtă. Faptul că Universitatea Cluj a adus nişte jucătore străine în această vară nu însemană că este o echipă care poate să atace nici primele şase locuri. Cu lotul pe care l-am găsit aici locul şapte era un succes. Am adus anumite întăriri, Young a adus un plus, un aport la echipă, Cursaru este un transfeer care încă nu s-a acomodat, asta nu înseamnă că pe viitor nu va fi un transfer reuşit”, a declarat Dragan Petricevic pentru cjsport.ro, după meciul câţtigat cu CSBT Alexandria, cel mai recent din campionat.

Tehnicianul a precizat că formaţia clujeană a încercat să aducă întăriri pe posturile insuficient acoperite, însă are nevoie şi de alte jucătoare. Petricevic nu s-a sfiit să menţioneze care sunt jucătoarele care îi întrunesc până acum aşteptările şi cele de la care doreşte să vadă mai mult:

„Am adus să acoperim ceea ce nu aveam şi nu aveam târziu. Încă mai avem nevoie dar deocmadată nu mai facem schimbări, pentru că ar fi contr-productiv să mai facem transferuri în luna ianuarie. În continuare suferim destul de mult la capitolul constanţă, în primul rând a fundaşilor, a extremelor, acolo mă aştept la mai mult şi această perioadă este temă de gândire şi pentru ele, deoarece avem foarte foarte foarte mare aport de la Innes Ajanovic, inclusiv de la Young destul de mult, Shania Clark, dar doresc mult mai mult de la Maria Prlja, Gabriela Cursaru, Flavia Ferenczi, Ashley Grimes şi Britany Wilson”, a declarat antrenorul.

El a relatat şi care îi este regretul după cele două luni petrcute pe banca Universităţii Cluj: „Rămân cu părere de rău pentru că nu am câştigat cu un meci mai mult în perioada de când sunt antrenor”. Pe de altă parte el a accentuat că prin transferurile făcute în vară, înaintea sosirii sale şi după instalarea sa, sunt menite să aducă echipa în mod cert în play-off, însă nu poate face minuni într-un timp foarte scurt:

„Nu putem de la o lună la alta să creştem pretenţiile şi nici nu înseamnă că fiecare nou transfer aduce două locuri în plus ca şi speranţe. Acest lucru trebuie să înţeleagă toată lumea şi atunci vom avea o viaţă normală şi asta se va numi ‘pas cu pas’”, a conchis Petricevic.

Bilanţul la „U”

u cluj baschet feminin

Dragan Petricevic a debutat pe banca Universităţii Cluj acum două luni, pe 31 octombrie, în meciul pierdut pe terenul formaţiei CS Universitatea Alba-Iulia cu 59-52, din etapa a 7-a din Liga Naţională de Baschet Feminin.

Bilanţul antrenorului sârb pe banca Universităţii Cluj este reprezentant de 5 victorii şi 4 înfrângeri în campionat, respectiv 3 înfrângeri şi o victorie în Cupa României.

Practic sub conducerea sa Universitatea a câşigat toate meciurile de acasă din Liga Naţională şi le-a cedat pe toate din deplasare.

Victorii: CS Municipal Satu-Mare, 90-64, CS Târgovişte, 87-79, Danzio Timişoara, 73-52, Rapid Bucureşti, 61-49, CSBT Alexandria, 64-46.

Înfrângeri: 52-59 cu Universitatea Alba-Iulia, 70-79 cu Olimpia Braşov, 50-67 cu Universitatea ICIM Arad şi 58-71 cu Phoenix Galaţi.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.