JSport.roJSport.ro

DSC_0058Oraşul Cluj-Napoca a cunoscut o dezvoltare masivă în ultimii ani, în special pe plan sportiv, acolo unde construcţia noii Săli Polivalente a făcut din oraşul de pe Someş capitala sportului românesc.

Clujul a devenit un magnet mai ales pentru competiţiile sportivă de sală, în Ardeal venind anul acesta echipele de handbal feminin, de baschet feminin sau de Fed Cup. La toate acestea se adaugă şi frenezia generată de alte evenimente de amploare, cum ar fi Electric Castle sau Untold Festival, astfel că organizatorii anumitor competiţii se văd nevoiţi să le schimbe data de desfăşurare, cum ar fi cei ai Maratonului Internaţional, sau chiar să le anuleze.

În această ultimă categorie intră Liga Naţională de Babybaschet şi Minibaschet, care ar fi trebuit să aibă loc la Cluj în perioada 26 iunie-16 iulie. Din cauza numeroaselor altor evenimente, dar şi a studenţilor care se vor afla atunci în focurile înscrierii la facultate, organizatorul competiţiei, clubul U-Banca Transilvania, a hotărât anularea ei la Cluj şi mutarea într-un alt oraş.

„În ultimele trei luni, am depus eforturi de a ne ridica la nivelul promis în caietul de sarcini al organizării. Din păcate, conjunctura face ca în aceeași perioadă să se desfășoare mai multe evenimente de amploare în Cluj-Napoca (Campionat Mondial de Taekwondo, Campionatele Naționale de Atletism, festivaluri de amploare – Electric Castle etc.), iar sesiunea de examene și de înscrieri pentru admitere fac ca o mare parte din cei 100.000 de studenți ai Clujului să rămână în oraș. Toate acestea ne-au ridicat reale probleme atât în privința asigurării cazării și mesei la prețuri decente, cât și a fluidității transportului dinspre locațiile de cazare spre terenuri și invers, atât pe traseul de vreme bună, cât și în cazul variantei de ploaie”, au explicat reprezentanţii clubului clujean renunţarea la această competiţie, care urma să fie organizată pe terenuri amenajate la Polus Center şi la un liceu din cartierul Grigorescu.

Federaţia Română de Baschet va decide, în următoarea perioadă, un alt oraş care va putea găzdui acest eveniment.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. Nu sunt de acord cu vânătoare. Pentru mine contează vânatul. Adică vreÅ£i să spuneÅ£i că dacă vine una acum la voi ÅŸi Å£i-arată borta curului ÅŸi zice – ,, ,,bagă-te cu bo;2t&#8u21l- nu te bagi direct? Zici: ,, nu,c ă io, stai să te vânez” )

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.