JSport.roJSport.ro

nationala baschet RomaniaPremieră în baschetul românesc: oficialii Federaţiei Române de Baschet au anunţat că se află în negocieri avansate pentru naturalizarea unei jucătoare din SUA care să evolueze pentru echipa naţională.

“Toate naţionalele din Europa au câte o jucătoare străină naturalizată. Nu vă ascund în acest context că şi noi suntem în negocieri avansate cu o baschetbalistă americancă, să o naturalizăm şi să poată evolua pentru naţionala noastră”, a declarat Traian Racu, team-managerul echipei naţionale de bachet feminin a României.

El a precizat că jucătoarea vizată nu evoluează în campionatul românesc şi speră că FRB va putea anunţa în curând despre cine este vorba.  Potrivit lui Racu, jucătoarele americance, dar chiar şi cele sârboaice, sunt atrase de ideea naturalizării într-o ţară din Uniunea Europeană, pentru că obţin paşaportul de UE, care le oferă facilităţi în plus, inclusiv la echipele de club, nemaintrând sub incidenţa prevederilor referitoare la jucătoarele extra-comunitare.

“Totodată jucătoarele acestea au posibilitatea de a evolua pentru o echipă naţională, ceea ce este o şansă, dacă pentru naţionalele ţărilor din care provin au şanse mai puţine să evolueze”, a menţionat Racu.

Declaraţia reprezentantului FRB vine în prefaţa meciului dintre România şi Turcia, de baschet feminin, programat sâmbătă, 20 februarie, de la ora 19, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, din campania de calificare la Eurobasket 2017.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.