JSport.roJSport.ro

Supercupa României dintre CSM Oradea şi U-BT Cluj a început cu “săgeţi” ale bihorenilor îndreptate asupra clujenilor.

Antrenorul Cristian Achim şi preşedintele Şerban Sere i-au acuzat pe cei de la U-BT că nu i-ar fi lăsat la lotul naţional al României pe Vlad Moldoveanu şi Rolland Torok, în timp ce orădenii i-au dat pe Giordan Watson şi Bogdan Nicolescu.

Supărarea roş-albaştrilor vine şi din faptul că pregătirea dublei cu Karhu Basket, din preliminariile Champions League, pierdută de orădeni, a fost afectată de lipsa celor doi jucători, în timp ce Moldoveanu şi Torok au jucat în amicalele clujenilor.

“Vlad Moldoveanu și Rolland Torok nu s-au prezentat la echipa națională în pofida faptului că s-au numărat între cei convocați. Ei au jucat pentru echipa de club în ziua în care echipa națională a avut un meci. Nu vreau să insist pe acest subiect, dar atât timp cât echipa noastră era angrenată într-o competiție internațională oficială a trimis jucătorii la echipa națională, iar alții erau în perioada de pregătire și nu i-au trimis, este o situație deloc normală”, a fost declaraţia preşedintelui orădenilor, Şerban Sere.

Vicepreşedintele celor de la U-BT Cluj, Mircea Cristescu, a răspuns acuzaţiilor venite dinspre Oradea şi a menţionat că ambele echipe au avut câte doi jucători convocaţi.

“Ei au avut doi jucători, un fundaş şi o extremă tânără, la fel şi noi, pe Kuti şi pe Marinov, acesta din urmă la naţionala Bulgariei. Moldoveanu şi Torok s-au dus la lotul naţional, dar cei de acolo au văzut că sunt accidentaţi şi jucătorii au venit înapoi acasă. Ei nu au fost folosiţi la capacitate maximă în meciurile amicale. Nu s-a pus problema că nu am fi de acord să meargă la naţională, sub nicio formă. Prin aceste declaraţii, cred că ei au vrut să-şi aşeze terenul în cazul unui insucces, mai ales că joacă acasă. Sau poate vor să-şi motiveze jucătorii. Din punctul de vedere al realităţii, ei au avut doi jucători la naţională, noi am avut doi. Ei au avut jucători accidentaţi, şi noi am avut, deci procesul de pregătire a fost afectat la fel. Acum, faptul că lor li s-a accidentat un jucător sau a plecat un altul nu mai e problema noastră. Şansele la Supercupă sunt egale, deşi cred că ei au avantajul omogenităţii. Noi încercăm să construim o echipă”, a declarat oficialul lui U-BT Cluj.

După meciul de sâmbătă, formaţia pregătită de Mihai Silvăşan va juca, miercuri, în turul doi preliminar al FIBA Europe Cup, împotriva israelienilor de la Ironi Ness Ziona, primul meci fiind programat în deplasare.

“E un adversar puternic, cu ambiţia să joace în Europa şi cu foarte mulţi jucători americani puternici. Nu cred că există vreo favorită, dar ne vom lupta să ne calificăm şi sper ca publicul nostru să umple sala şi să ne ajute să trecem peste acest tur”, a mai spus Mircea Cristescu.

Supercupa dintre CSM Oradea şi U-BT Cluj va fi sâmbătă, de la ora 19:00, pe terenul campioanei de la CSM.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.