JSport.roJSport.ro

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca îşi va mări capacitatea cu aproape 2.000 de locuri în următoarele şase luni, lucru necesar pentru organizarea Campionatului European de baschet masculin din luna septembrie.

Lucrările erau programate să înceapă luni, însă din cauza celor două zile libere anunţate de Guvern, cel mai probabil muncitorii vor intra în sală doar de miercuri.

Până la vară se va construi o tribună fixă la etajul trei al sălii, care va avea o capacitate de 1.000 de locuri, iar la parter tribuna mobilă se va întinde până la marginea parchetului, aceasta urmând să fie demontată după EuroBasket, rămânând, însă, în proprietatea Sălii Polivalente. Lucrările vor fi întrerupte în perioada desfăşurării Campionatelor Europene de Gimnastică, programate între 19 şi 23 aprilie, potrivit directorului sălii clujene, Ionuţ Rusu, termenul limită pentru finalizarea acestora fiind de 31 iulie.

În principiu, meciurile echipelor U-BT, la baschet masculin, şi „U” Cluj, la handbal feminin, nu vor avea de suferit cel puţin până la organizarea Europenelor de gimnastică, perioadă în care atât Sala Sporturilor „Horia Demian”, cât şi Sala „Gheorghe Roman”, din Parcul Babeş, vor fi ocupate cu antrenamente.

Lucrările vor costa aproximativ 3,5 milioane de euro, bani de la bugetul local, iar noua capacitate a sălii va fi de 9.300 de locuri.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.