U-BT Cluj a câştigat greu primul meci al anului, 92-89 (18-30, 25-23, 25-12, 24-24) cu BC Timişoara, în deplasare.

Ardelenii au avut dificultăţi în primele 20 de minute, atunci când bănăţenii au marcat la „foc automat” din spatele semicercului.

Clujenii au primit 53 de puncte în două sferturi, dar au jucat altceva în repriza secundă. Mai buni la recuperări, dar şi pe fondul unei apărări mai agresive, jucătorii lui Silvăşan şi-au construit un avantaj de opt puncte în debutul sfertului al patrulea.

Un coş de trei puncte al lui Richard, venit la momentul oportun, le-a tăiat speranţele timişorenilor, care au stabilit scorul final de la linia de libere. U-BT Cluj a câştigat al 11-lea meci din cele 12 jucate până acum în acest sezon şi graţie lui Donatas Tarolis, care a fost, cu 25 de puncte, cel mai bun marcator de pe teren.

„Noi am avut o repriză a doua foarte bună. Am început meciul extrem de modest, în special în apărare. Am permis 53 de puncte în primele două sferturi, ceea ce este enorm. Este prea mult pentru o echipă care se respectă și care vrea să fie campioană. Am lăsat jucătorii lor de la perimetru să arunce liberi, deși știam că sunt o echipă bună la trei puncte. Am pregătit acest lucru, dar din păcate nu i-am oprit. Principala cauză a fost lipsa intensității. Nu am avut mentalitatea de a fi învingători la fiecare posesie. Apoi, în partea a doua, am demonstrat opusul, ne-am schimbat atitudinea”, a declarat antrenorul Mihai Silvăşan, pentru site-ul echipei clujene.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte