JSport.roJSport.ro

Cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului, cele două echipe clujene din Liga Naţională, U-Banca Transilvania şi Universitatea Cluj, au pierdut două meciuri importante. Băieţii au primit 104 puncte de la BC Mureş, pe teren propriu, în timp ce fetele se întorc dezamăgite de la Braşov, acolo unde au suferit a patra înfrângere stagională.

În Sala Sporturilor „Horia Demian”, elevii lui Mihai Silvăşan nu au reuşit să se motiveze suficient după victoria mare din Europe Cup, întâlnind un adversar dornic să demonstreze că locul şase din clasament este doar o întâmplare nefericită. Cu un sfert trei perfect, câştigat la 13 puncte diferenţă, oaspeţii au reuşit să-şi construiască un avans decisiv în stabilirea învingătoarei, U-BT fiind ţinută departe pe tabelă în ultimele minute, meciul încheindu-se cu 104-89 în favoarea oaspeţilor.

La jumătatea sfertului patru a avut loc şi un moment tensionat, un fault neacordat în favoarea clujenilor inflamând spiritele, inclusiv vicepreşedintele Mircea Cristescu coborând de la tribuna oficială pentru a le cere socoteală arbitrilor.

„A fost o victorie absolut meritată pentru ei, au venit mai hotărâți și mai motivați să câștige acest meci. Din păcate, apărarea noastră nu a funcționat, vom vedea ce și unde am greșit și nu prea poți câștiga când iei atâtea puncte. La pauză, părea că e un meci de All Star Game după scor, dar nu așa ceva ne dorim. Vom gândi la rece și vom merge mai departe, nu am pierdut absolut nimic. Îmi asum acest eșec, nu am reușit să motivez echipa așa cum trebuia pentru acest meci”, a spus Silvăşan, la finalul unui eşec care o face pe U-BT să piardă primul loc în clasament.

În acelaşi timp cu înfrângerea echipei masculine, fetele de la „U” Cluj au pierdut la Braşov, deşi au condus şi cu 12 puncte pe tabelă în sfertul doi. Cu un run de 16-0 însă, braşovencele au anulat ecartul elevelor lui Dragan Petricevic, acela fiind momentul psihologic care a înclinat balanţa în favoarea Olimpiei. În cele din urmă, s-a terminat 65-56 pentru braşovence, „U” Cluj bifând al patrulea eşec de până acum.

Dacă la masculin a fost ultimul meci al anului, fetele mai au un joc în 2016, cu Politehnica Iaşi, pe teren propriu, în 29 decembrie.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.