JSport.roJSport.ro
foto: Manases Sandor, u-bt.ro

U-Banca Transilvania Cluj a câştigat a treia Cupă a României la rând. Jucătorii lui Mihai Silvăşan s-au impus în finala cu CSM Oradea de la Sfântu Gheorghe, 64-61 (25-23, 12-11, 14-19, 13-8).

Meciul a fost extrem de echilibrat şi a fost decis de prestaţia defensivelor din ultimele minute ale sfertului patru.

Primul sfert a fost ca un “roller coaster” pentru cele două echipe. U-BT a realizat un parţial de 17-0 în debutul meciului şi a dus scorul la 19-4, dar apoi orădenii au marcat şi ei 12 puncte consecutive, iar după primele 10 minute clujenii mai aveau doar două puncte avans. Al doilea sfert a fost mult mai echilibrat, clujenii reuşind să conducă în permanenţă pe tabelă, chiar dacă nu s-au distanţat la mai mult de două posesii.

Pe fondul unei ofensive a “studenţilor” care a scârţâit serios în sfertul al treilea, orădenii au controlat cele 10 minute, iar CSM avea avans înaintea ultimului sfert. U-BT a început, în schimb, mult mai determinată secvenţa finală şi l-a făcut pe antrenorul orădenilor să ceară repede un time-out.

Al patrulea sfert a însemnat, în primul rând, un recital al celor două defensive, timp de cinci minute nicio echipă nereuşind să marcheze vreun punct. O ratare de la trei puncte a bihorenilor în ultimele secunde i-a permis lui Watson să stabilească scorul final de la libere, clujenii ridicând pentru a treia oară Cupa deasupra capului.

Sakic şi Watson au fost cei mai buni marcatori din tabăra clujeană, ambii cu câte 14 puncte, de la orădeni evidenţiindu-se Kristopher Richard, cu 18 puncte.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.