JSport.roJSport.ro
baschetbalist Torok Tenter
Foto / u-bt.ro, Manases Sandor

Roland Török (foto, în stânga), echipier de o jumătate de an al formaţiei “U” BT Cluj-Napoca este de părere că Liga Naţională este mult mai puternică decât campionatul din Ungaria, unde a evoluat mai multe sezoane.

“Eu m-am adaptat destul de ușor la Cluj, este o diferență mare față de echipa la care am jucat în Ungaria. Cu ajutorul antrenorilor, încerc să înțeleg sistemul de joc, să știu care e treaba mea. Mai sunt mici probleme, însă lucrăm la asta. Campionatul românesc este mult mai puternic, sunt echipe mult mai bune, niciun meci nu are o câștigătoare sigură, multe meciuri se decid în prelungiri”, a declarat Roland Török, citat de site-ul oficial al “U” BT.

Baschetbalistul, care evoluează pe postul 4-5, a vorbit despre returul sfertului de Cupa României cu BC Piteşti:

”În primul rând vreau să vorbesc pentru fanii noştri, pe care îi aşteptăm în număr cât mai mare la meciul  de duminică cu Piteşti, avem nevoie de ei. Războiul a început la Piteşti dar se va termina la noi, acolo am pierdut, dar aici vă spun sută la sută că toată lumea va fi pregătită atât fizic şi psihic pentru meciul următor. Eu zic că cele două puncte cu care am pierdut la Pitești nu sunt o diferență mare, aici însă trebuie să dăm totul pentru a câștiga. Va fi un meci fizic, însă cred că vom câștiga, unul dintre obiectivele noastre este Cupa României. Știam că toți jucătorii de la Pitești sunt buni aruncători de la distanță, a venit acum un antrenor nou, cu o structură de joc puțin diferită, dar pot să spun și că unii jucători au prins o zi foarte bună”, a declarat sportivul.

Meciul dintre “U” BT Cluj-Napoca şi BC Piteşti, returul sferturilor de finală ale Cupei României la fotbal, este programat duminică, începând cu ora 17.15, la Sala Polivalentă. Jocul va fi transmis de Digi Sport 3. În tur BC Piteşti a câştigat la o diferenţă de 2 puncte, 62-60.

Biletele pot fi cumpărate online, de pe platforma web a Sălii Polivalente Cluj, respectiv în ziua meciului de la casa de bilete.

Török s-a referit şi la perioada următoare pentru echipa clujeană: “Urmează pentru noi câteva meciuri foarte importante și foarte grele, însă acum trebuie să punem accent pe Cupa României, iar după ce ne calificăm, vom pune accentul sută la sută pe meciurile din campionat”.

În vârstă de 26 de ani, Roland Török a fost transferat de “U” BT Cluj-Napoca acum jumătate de an, în iulie 2015, de la echipa maghiară Kormend. Format la CSM Oradea, s-a transferat în 2002 în Ungaria, la Jaszbereny. Cu o înălţime de 2.03 metri şi 108 kilograme, sportivul este internaţional român şi are dublă cetăţenie româno-maghiară.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.