JSport.roJSport.ro

U-Banca Transilvania Cluj a făcut un meci mare la Sibiu şi a câştigat cu 88-70 (19-14, 29-20, 29-19, 11-17).

Cum victoria a fost la mai mult de şapte puncte diferenţă, avantajul pe care sibienii îl aveau faţă de clujeni în urma celor trei meciuri directe din acest sezon, U-BT a terminat pe primul loc Grupa 1-6 şi o va întâlni în play-off pe Phoenix Galaţi.

Obligaţi să câştige la o diferenţă mare la Sibiu, clujenii au început perfect jocul din Sala „Transilvania” şi au avut chiar şi 11 puncte avans în primul sfert.

Sibienii au recuperat treptat din handicap, iar “munca” a fost încheiată cu succes aproape de jumătatea sfertului secund, atunci când gazdele au condus pentru prima oară în acest meci. Au urmat, însă, câteva minute în care clujenilor le-a intrat aproape tot, iar defensiva comandată de Mihai Silvăşan, coroborată şi cu o serie de greşeli copilăreşti ale sibienilor în ofensivă, au făcut ca U-BT să se distanţeze din nou pe tabelă. Cu 10 turnover-uri în 20 de minute, faţă de patru ale oaspeţilor, sibienii au cedat tot mai mult teren, iar U-BT era în grafic la pauza mare, 48-34.

Tăvălugul clujenilor nu s-a oprit, însă, nici la reluare, jucătorii lui Mihai Silvăşan fiind mult mai determinaţi pe teren. Astfel, diferenţa a ajuns şi la 27 de puncte în favoarea lui U-BT în minutul 27, iar clujenii păreau că nu mai au cum să piardă locul 1 la intrarea în play-off. Scorul de 53-77 înaintea ultimelor 10 minute arăta perfect pentru „studenţi”, iar surpriza nu s-a mai produs până la final.

Astfel, U-BT s-a impus cu 88-70, Rasic fiind cel mai bun marcator al meciului, 20 de puncte. Clujenii i-au depăşit pe rivalii din Ardeal în fruntea clasamentului datorită coşaverajului din cele patru meciuri directe şi vor juca în primul tur al play-off-ului cu Phoenix Galaţi. Primele două meciuri sunt programate săptămâna viitoare, la Cluj, miercuri şi vineri.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.