U-BT Cluj a câştigat şi returul cu CSU Sibiu, din sezonul regulat al Ligii Naţionale de baschet masculin.

A fost 77-71 (13-20, 28-22, 16-17, 20-12) pentru clujeni în Sala “Transilvania”, după un joc decis în ultimul sfert.

Sibienii au început tare, iar aruncările de la trei puncte şi recuperările ofensive i-au distanţat la 11 “lungimi” pe elevii lui Dan Fleşeriu. Graţie unui final de sfert doi mai bun, clujenii au intrat la pauza mare cu un deficit de doar două puncte.

După un scenariu identic şi în sfertul trei, meciul avea să se decidă în ultimele 10 minute. Mult mai atenţi în defensivă şi autori a unor coşuri importante pe faza de atac, jucătorii lui Mihai Silvăşan au preluat controlul şi nu au mai putut fi ajunşi de sibieni. S-a terminat 77-71, iar U-BT are 10 victorii din 11 meciuri jucate în acest sezon intern. Cu 19 puncte, Patrick Richard a fost cel mai bun marcator al clujenilor.

”A fost un meci foarte intens, de luptă sub ambele panouri. Știam că atuul echipei din Sibiu sunt recuperările ofensive. Am lăsat câteva mingi ușoare sub panou, pe care ei le-au transformat în puncte. Am vrut să corectăm acest lucru și până la finalul jocului am permis doar 13 recuperări ofensive. Nu este foarte rău și vreau să îi felicit pe jucători. Au avut dorințã, s-au luptat și au dat dovadă de îndârjire, mai ales în repriza a doua. Am stat tari din punct de vedere mental, nu am cedat nicio clipă și la final am obținut victoria. Este un succes meritat, am controlat ultima parte a meciului. Ne doream foarte mult să câștigăm, nu am mai fost acasă de o săptămână. Am avut o deplasare lungă și urmăream să întoarcem din moralul negativ al ultimelor partide”, a spus Silvăşan la final, pentru site-ul echipei.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte