JSport.roJSport.ro

U-Banca Transilvania Cluj s-a impus cu 85-81 (22-23, 20-17, 22-26, 21-15) în deplasare cu Belfius Mons-Hainaut, într-un meci din faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup.

A fost prima victorie a ardelenilor în această parte secundă a competiţiei, după un meci echilibrat, decis în ultimele trei minute.

Trupa lui Silvăşan a avut un început perfect de joc, reuşind să aibă 6-0 pe tabelă, mai apoi conducând şi cu şapte puncte diferenţă în sfertul 1. Finalul le-a aparţinut belgienilor, însă, aceştia terminând în avantaj primele 10 minute, 23-22. Sfertul al doilea a avut o desfăşurare exact opusă, cu gazdele mai bune în prima jumătate, clujenii reuşind să întoarcă scorul în ultima parte. Astfel, la jumătatea meciului U-BT conducea cu 42-40, după un joc în care echilibrul s-a văzut din plin şi pe statistici.

A fost rândul Clujului să se distanţeze apoi pe tabelă, însă nu la mai mult de două posesii, iar aruncările de trei puncte i-au făcut pe belgieni să revină în meci, aceştia având două puncte avans înaintea ultimelor 10 minute.

Românii au alergat apoi după adversarii lor, iar cu trei minute rămase de jucat au reuşit să întorcă scorul, 75-72. Concentraţi mai ales pe faza defensivă, “studenţii” nu au mai pierdut din avansul luat, ba chiar au reuşit să-l ducă şi la 10 puncte în ultimul minut, reuşind prima victorie în faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup.

Cu Watson cel mai bun marcator, 16 puncte, şi cu noul transfer, Miha Lapornik, folosit aproape 30 de minute, perioadă în care a înscris 11 puncte, U-BT s-a impus cu 85-81, asta după ce belgienii au înscris ultimul coş cu o aruncare direct din propriul teren.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.