JSport.roJSport.ro
foto: Nagy Melinda/u-bt.ro

U-Banca Transilvania Cluj a pierdut meciul cu SCM Craiova din deplasare, 70-72 (15-10, 19-17, 14-27, 22-18), care a contat pentru etapa a 12-a a Ligii Naţionale.

Cu un Kyndall Dykes de nerecunoscut, autor a doar şase puncte, clujenii puteau câştiga totuşi la ultimul atac, dar Rasic a ratat de la trei puncte, iar pe recuperare Dykes a irosit şansa trimiterii meciului în prelungiri.

Jocul de la Craiova a fost echilibrat în mare parte, dar a avut şi perioade în care cele două echipe nu au reuşit, minute bune, să găsească drumul spre coş. Dacă U-BT s-a distanţat la şapte puncte înaintea pauzei mari, fiind mai bună pe finalul primelor două sferturi, aruncările de la trei puncte i-au readus în meci pe olteni, care au preluat controlul în sfertul al treilea.

Profitând de ratările numeroase ale clujenilor, „presărate” şi cu o serie de turnover-uri, Craiova s-a dus la nouă puncte, dar o aruncare de la distanţă pe finalul sfertului a lui Marinov a strâns diferenţa la două posesii. Craiova avea 54-48 înaintea ultimelor 10 minute, iar Dykes nu era deloc în cea mai bună formă pentru clujeni. Doar şase puncte în 34 de minute petrecute pe parchet a înscris americanul, însă U-BT a avut noroc cu Stanimir Marinov.

Bulgarul a întors de unul singur scorul în sfertul patru, reuşind să marcheze nouă puncte din totalul de 11 al echipei sale în primele şapte minute. Două libere transformate de Mijajlovic cu 24 de secunde înainte de final aveau să fie decisive însă, pentru că Rasic, iar mai apoi Dykes, nu au reuşit să înscrie la ultimul atac. Dacă de la gazde Mijajlovic, Curry şi Troupe au marcat fiecare câte 14 puncte, Marinov, cu 17 puncte, a fost cel mai bun jucător de la clujeni.

“Un meci foarte intens, care din păcate nu s-a terminat cum ne doream. Am avut câteva momente bune, însă nu am reușit să fim lucizi și să ne păstram avantajul. La finalul meciului am fost în situația de a ne baza pe apărare și de a intra în prelungiri sau de a ne baza pe atac și să câștigam meciul. Am ales a doua variantă care din păcate nu ne-a ieșit, chiar dacă am avut două aruncări la ultima posesie. Mergem mai departe. Campionatul este încă lung și trebuie să fim mai puternici după fiecare meci”, a spus Mihai Silvăşan, pentru site-ul echipei clujene.

U-BT are acum un punct sub liderul CSU Sibiu, învingător cu Oradea, cele două formaţii urmând să joace la Cluj în următoarele două săptămâni.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.