JSport.roJSport.ro
Todic (în negru, primul din stânga)
Todic (în negru, primul din stânga)

U BT Cluj a pierdut miercuri seară cu 87-80 în deplasare la BC Târgu-Mureş, în cea de-a patra etapă din faza secundă a campionatului (etapa a 26-a). Cel mai bun marcator pentru clujeni a fost Miroslav Todic, cu 21 de puncte, aflat la doar al doilea joc în tricoul formaţiei de la poalele Feleacului.

Clujenii au cedat primele trei sferturi, primul şi al doilea la diferenţe categorice: 20-12, 22-19, 27-17. În minutul 23 al meciului mureşenii aveau un ecart de 23 de puncte, cea mai mare diferenţă a jocului, 65.42. În ultimul sfert elevii lui Marcel Ţenter au încercat revenirea dar deşi şi-au adjudecat sfertul la 14 puncte, 32-18, nu au reuşit să recupereze diferenţa. Scor final: BC Mureş – U Banca Transilvania Cluj-Napoca 87 -80 (20-12, 22-19, 27-17, 18-32).

Todic, cel mai bun marcator

Noua achiziţie a echipei clujene, Miroslav Todic, s-a integrat în formaţia antrenată de Marcel Ţenter, la Târgu-Mureş el fiind cel mai bun marcator al clujenilor, cu 21 de puncte, 6 recuperări şi 3 pase decisive. În meciul precedent, victorie la Sibiu, Todic a reuşit double-double, 12 puncte şi 12 recuperări.

În meciul cu BC Mureş în contul U BT Cluj au mai marcat Dykes 19 puncte, Pasalic şi Zigeranovic câte 11, Adamovic şi Baciu câte 5, Kalnichenco 4, Guţoaia 3, Torok 1. Pentru gazde au punctat Mohammed 23 (7 rec.), Martinic și Pustahvar câte 13, Lazar 12, Gajovic 8, Barro 6, Polyak 3.

„Nu am jucat cu suficientă motivaţie pentru acest moment”
”A fost un meci în care târgu-mureșenii au fost mai buni decât noi și vreau să îi felicit pentru acest lucru. Timp de trei sferturi noi nu am avut intensitatea pe care ne-am propus-o în acest meci, nici în atac, nici în apărare nu am jucat la cotele normale, cele pe care le așteptam. În acest moment, sunt absolut nemulțumit pentru că nu am jucat cu motivația necesară acestui moment, unul important în economia clasificării finale înainte de play-off. Sper ca până sâmbătă, lucrurile să se schimbe în mentalitatea noastră, pentru că nu așa vrem să arătăm”, a declarat Marcel Ţenter, antrenorul lui U BT Cluj.

Tehnicianul a vorbit şi despre programul încărcat al echipei şi despre faptul că doreşte o apărare mai eficientă:

„Ne așteaptă un meci greu sâmbătă, avem o săptămână în care ritmul de joc este deosebit, în special pentru noi. Toate celelalte echipe au jucat vineri, noi am jucat duminică, nu am avut timpul necesar pentru pregătirea meciului, însă asta este, trebuie să trecem peste oboseală și peste frustrarea generată de acest meci și să compensăm cu inima, pentru că, dacă într-adevăr vrei să te aperi, vei reuși, chiar dacă ești obosit! Iar noi astăzi nu ne-am apărat! Noi ne-am surprins pe noi cu lipsa de intensitate, dacă nu joci apărare tare, așa cum ne-am propus și lași Mureșul să înscrie peste 80 de puncte, e greu să câștigi aici!”, a declarat el.

U BT întâlneşte sâmbătă, de la ora 20, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca liderul campionatului CSM Oradea, în etapa a cincea din faza secundă a campionatului.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.