JSport.roJSport.ro

U-Banca Transilvania Cluj a fost nevoită să înlocuiască o parte dintre jucătorii cu care a câştigat toate cele trei trofee în sezonul trecut, iar lotul pentru următorul campionat este aproape structurat.

Alexandru Olah, Andrii Kalnichenko, Zeljko Sakic şi Giordan Watson sunt jucătorii nou-veniţi la campioana României.

Alături de Ousmane Barro, Aleksandar Rasic şi Vaidas Kariniauskas ardelenii au cinci jucători străini în lot în acest moment, cu Watson încercându-se şi o naturalizare, totuşi, cu unul mai puţin decât numărul maxim pe care o echipă îl poate înscrie pe foaia de arbitraj în următorul sezon.

Potrivit vicepreşedintelui Mircea Cristescu, la U-BT ar mai putea veni şi un al şaselea străin în perioada următoare, inclusiv Kyndall Dykes putând fi o soluţie, deşi şansele sunt mici pentru ca americanul să mai continue la Cluj. De asemenea, Filip Adamovic şi-a încheiat conturile cu U-Banca Transilvania.

„Avem doi fundaşi acum. Cu Adamovic a fost o decizie pur tehnică, schimbându-se rolul românului pe teren, adică nemaifiind Vlad, am încercat să compensăm prin cele două transferuri, dar s-ar putea să avem în Watson un foarte bun român. Referitor la Dykes, de o lună aşteptăm oferta, din câte ştiu el caută să găsească o soluţie mult mai bună în altă parte. Între timp, noi căutăm jucători pe poziţia lui şi, în curând, vom afla dacă doreşte să revină sau aducem pe altcineva. După ce câştigi tot în sezonul trecut, normal că fiecare jucător în parte are aportul lui şi fanii noştri, emoţional, pot să spun că au dreptate, dar e bine ca echipa să meargă mai departe şi poate reuşim să câştigăm cele două trofee interne”, ne-a declarat Cristescu.

Oficialul lui U-BT a spus că, iniţial, toţi jucătorii de anul trecut au fost luaţi în calcul pentru rămânerea la echipă, însă anumite cerinţe financiare au fost considerate exagerate pentru România.

„Am încercat să ţinem nucleul care a făcut performanţa posibilă, am discutat mai cu toţi cei importanţi. Au fost unii care au acceptat propunerile noastre, alţii care îşi doresc mai mult. Poate, pentru România, cred eu un pic cam exagerat, şi normal că am început să discutăm şi cu alţi jucători. Am aflat şi de Vlad, de dorinţa lui de a pleca, şi până la urmă nu ne puteam opune. Era vorba de o carieră frumoasă pe care şi-o doreşte, mai ales acum la maturitate, şi aveam nevoie şi de jucători care să aibă motivaţie. Iar pentru Vlad, motivaţia era probabil în cupele europene, însă el îşi doreşte să joace mult mai sus. Sper să reuşim să dovedim că echipa e cel puţin la fel de solidă, dacă nu mai solidă ca anul trecut”, a mai declarat vicepreşedintele lui U-BT Cluj.

Potrivit lui Mircea Cristescu, în 11 iulie echipa va afla dacă va disputa un tur preliminar în Basketball Champions League sau va fi acceptată direct în grupe, iar Supercupa României, programată cu o săptămână înaintea startului sezonului, nu va mai avea loc. Clujenii au câştigat atât Liga Naţională, cât şi Cupa României în campionatul trecut, regula de la fotbal, acolo unde echipa care face eventul întâlneşte ocupanta locului doi la finalul campionatului, neaplicându-se şi la baschet.

Liga Naţională va începe în ultima săptămână din septembrie şi va avea acelaşi format ca în ultimii doi ani, competiţia urmând să se încheie cel mai târziu în 15 iunie.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.