JSport.roJSport.ro

u bt cluj csu sibiu 2U-BT Cluj a învins cu 80-69 CSU Sibiu miercuri în meciul 4 din play-off-ul Ligii Naţionale de Baschet Masculin şi se califică în semifinalele competiţiei, unde va întâlni CSM Oradea. Marcel Ţenter a dezvăluit după joc pe ce a mizat în pregătirea tactică a partidei.

Clujul a abordat meciul 4, disputat la Sibiu, cu 2-1 la general, gazdele fiind nevoite să se impună pentru a trimite confruntarea în meciul decisiv. Ca şi celelalte 3 meciuri jocul a fost unul echilibrat, 38-37 pentru clujeni la pauză.

Elevii lui Marcel Ţenter au fost mai eficienţi decât sibienii în repriza a doua şi s-a impus în ambele sferturi, 19-16 şi 23-16. Perioada cheie a meciului s-a dovedit începutul sfertului 4, când oaspeţii şi-au dus diferenţa de 4 puncte la 9 puncte, după un coş de 2 a lui Kalnichenko şi unul de 3 reuşit de Pasalic, suficient de mare încât Sibiul să nu o poată surmonta până la final. Cu mai puţin de 4 minute de joc Adamovic a reuşit şi el o aruncare de 3 de efect, care ducea avansul clujenilor la 10 puncte, 74-64.

Scor final: 80-69 pentru U-BT Cluj. Cu 3-1 la general clujenii acced în semifinale Ligii Naţionale de Baschet, unde vor întâlni CSM Oradea, adversar în faţa căruia au dezavantajul disputării decisivului în deplasare, dacă se va ajunge în meciul 5.

Primele 2 meciuri urmează să aibă loc pe 4 şi 6 mai la Oradea.

Marcel Ţenter: “am vrut să îi ţinem sub 70 de puncte”

Antrenorul U-BT Cluj, Marcel Ţenter, a declarat că echipa sa a meritat calificarea:

“Suntem fericiţi pentru calificare, cred că am meritat se calificăm, felicit şi echipa din Sibiu, care a luptat pentru a rămâne în seriei şi galeria lor, peentru atmosfera creată aici. Azi am reuşit să menţinem tempo-ul dorit pe tot parcursul meciului, atât în atac cât şi în apărare, ştiam că trebuie să îi menţinem sub 70 de puncte pentru a avea cele mai mari şanse la calificare, am reuşit şi am câştigat. Mulțumim suporterilor noștri, care ne-au susținut în ambele meciuri, le-am simțit energia!”, a declarat Marcel Ţenter imediat după meci.

Fleşeriu, în lacrimi

Antrenorul Sibienilor, Dan Fleşeriu, şi-a manifestat dezamăgirea faţă de eliminarea formaţiei sale. El a fost extrem de emoţionat în momentul în care s-a referit la atmosfera din sală, izbucnind în lacrimi.

“Băieţii au luptat, am avut la un moment dat meciul în mână, jocul putea decurge altfel dacă nu făceam anumite greşeli în prima repriză. Am avut senzaţia că ai noştri au două viteze în plus, din păcate nu le-am fructificat, poate nici eu nu am făcut cele mai bune alegeri. Regret că am pierdut astăzi, aş fi vrut mai mult ca orice să ducem meciul în decisiv. Scopul meu ca antrenor este să câştig campionatul şi ştiam încă dinainte că pentru a reuşi acest lucru trebuie să îi baţi pe cei mai buni, mai devreme sau mai târziu te vei întâlni cu ei. Nu am cum să fiu mulţumit, chiar dacă obiectivul meu era să fiu în primele 8. Sunt mulţumit de ce a fost în sală… (a izbucnit în lacrimi, n.red.)”, a declarat Dan Fleşeriu după meci.

Tehnicianul şi-a exprimat dorinţa ca mai mulţi sponsori să se implice alături de echipă şi să ajute la realizarea unui buget care să permită păstrarea ori atragerea jucătorilor de valoare.

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. Parcă echipa a jucat din ce în ce mai bine și a meritat calificarea. U-BT va avea semifinale dificile cu orădenii, care vor să răzbune ultima înfrângere din meciurile directe, dar avem încredere în profesionalismul antrenorilor și în capacitatea echipei de a trece peste momentele decisive. Echipa va avea de partea ei o gelerie inimoasă care poate decide calificarea în finală. Așteptăm o finală spectacol cu…mureșenii, ca titlul să se decidă între transilvăneni ! Succes, băieți, U-BT este un pol de atracție al Almei Mater. Cetatea este cu voi !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.