JSport.roJSport.ro

img_5281Echipa clujeană de baschet masculin U-Banca Transilvania se poate califica încă de săptămâna viitoare în faza a doua a grupelor din FIBA Europe Cup.

Elevii lui Mihai Silvăşan trebuie să câştige atât mâine, cu AEK Larnaca, cât şi în 9 noiembrie, cu KB Peja, în acest caz nemaiputând pierde locul doi în grupa G, indiferent de rezultatele ultimelor două meciuri. Clujenii ar avea avantaj direct faţă de formaţia din Kosovo la rezultatele directe, astfel că la o eventuală egalitate de puncte, în condiţiile în care KB Peja ar câştiga tot până la final, U-BT ar fi avantajată.

De menţionat şi că, având în vedere că sunt o serie de grupe cu trei echipe, rezultatele cu ultima clasată se vor anula şi se va face un clasament în trei, astfel că cele două victorii par necesare în condiţiile în care ordinea echipelor aflate sub U-BT Cluj se poate schimba după fiecare etapă.

Până la meciul de săptămâna viitoare însă, U-BT speră să obţină a treia victorie consecutivă în grupa G miercuri seară, atunci când o va întâlni din nou pe AEK Larnaca, după „dubla” din preliminariile Champions League.

„Încă nu putem vorbi de o calificare mai departe, vreau să luăm fiecare meci pas cu pas, la final vom trage linie și vom vedea. Vom juca mâine cu o echipă care este cu cuțitul la os în această competiție. Ei au pierdut primele două meciuri pe care le-au disputat, însă asta nu trebuie să ne relaxeze, au jucători din punct de vedere individual foarte buni. Nu vreau să mă gândesc la cele două meciuri câștigate cu ei în preliminariile Champions League, ei au și schimbat, de altfel, point guard-ul principal, au alt jucător. Le-am spus și băieților că nu trebuie să ne gândim la ce a fost, ei vor veni cu siguranță să câștige, au nevoie de această victorie, însă și noi avem nevoie de ea și vom da tot ce putem pentru a o obține”, a declarat Silvăşan, înaintea confruntării de miercuri, care va începe la ora 20:30, în Sala Sporturilor “Horia Demian”.

În meciurile din Champions League jucate la începutul acestui sezon european, U-BT a câştigat în Cipru cu 78-50, în timp ce returul din Sala Polivalentă şi l-a adjudecat cu 67-56.

Tot miercuri, KB Peja va juca la Gaziantep, în celălalt meci al grupei G. Primele două clasate la finalul jocurilor din grupe se vor califica direct în faza a doua a sezonului regulat, tot acolo urmând să ajungă şi cele mai bune patru echipe clasate pe locurile trei din celelalte grupe. Faza a doua va cuprinde şase grupe a câte patru formaţii, aceste meciuri urmând să se dispute între 14 decembrie şi 25 ianuarie.

untitled

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.