JSport.roJSport.ro

baschet masculin sambataU BT Cluj-Napoca a învins sâmbătă seară, pe teren propriu, BC Mureş, cu 80-72, în ultima etapă a sezonului regulat din Liga Naţională de Baschet Masculin. Clujenii au fost conduşi cu şapte puncte la pauză, dar au reuşit un sfert trei de senzaţie, prin care au întors rezultatul.

După fluierul final, la mijlocul terenului a avut loc o altercaţie între jucători ai celor două echipe, calmată de staff-urile formaţiilor, respectiv de forţele de ordine interioară.

Naţionala feminină, la meci

Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj a fost arhiplină sâmbătă seară, la unul din derby-urile Ardealului, între U BT Cluj-Napoca şi BC Mureş. Publicul clujean şi-a încurajat echipa favorită pe tot parcursul meciului, dar şi mureşenii au fost însoţiţi de o mică galerie. La meci au asistat şi componentele lotului lărgit al echipei naţionale de baschet feminin a României care vor întâlni pe 20 martie, la Sala Polivalentă din Cluj, Turcia, în preliminariile Eurobasket 2017.

Lovitura de start a meciului a fost dată de actorul Levente Molnar, de la Teatrul Maghiar de Stat Cluj, protagonist în filmul “Son of Saul”, câştigător al Globului de Aur pentru cel mai bun film străin.

BC Mureş a avut iniţiativa

BC Mureş s-a impus în primele două sferturi ale meciului de sâmbătă, cu 23-20 şi 18-14 şi a intrat la cabine cu un avantaj de 7 puncte (41-34). “A fost un meci disputat, am reuşit douăzeci de minute aproape perfecte, dar în sfertul al treilea ne-am pierdut concentrarea şi până la urmă ăsta a fost rezultatul”, avea să declare antrenorul mureşenilor, Audrius Prakuraitis, la finalul meciului.

Revenire fenomenală, cu Adamovic la timonă

U BT a revenit miraculos după pauză, cu Filip Admovic în luminile rampei. Coordonatorul Clujului a readus egalitatea pe tabelă în două minute, cu o aruncare de 3 puncte şi două reuşite de câte 2 puncte. Publicul a izbucnit în urale, încurajându-şi mai frenetic favoriţii. Mureşenii nu s-au dat bătuţi, dar la 48-49, cu 5 minute înainte de încheierea sfertului, a fost ultima dată din meci când s-au aflat în avantaj. Clujenii au încheiat sfertul cu un ecart de 12 puncte, 25-13 şi tabela arăta 59-54 după trei sferturi jucate.

Victorie la 8 puncte

În ultimul sfert oaspeţii au forţat revenirea, dar cu 1 minut şi 30 de secunde înainte de final coşul de trei puncte al lui Torok a dus scorul la 76-67. Mureşenii au replicat şi ei cu un coş de trei şi revenirea finală nu era exclusă, însă Adamovic, cu două aruncări libere, urmat de Dykes, cu un coş de 2 puncte, au ridicat la 80 numărul puncteler gazdelor, cu zece mai mult decât cele ale echipei din Târgu-Mureş. Oaspeţii au mai izbutit un coş de 2 puncte înainte de fluierul final, iar meciul s-a încheiat 80-72 pentru clujeni.

“Publicul ne-a purtat spre victorie”

“Am fost un pic mai lenţi în prima parte, dar mă bucur că în partea a doua a jocului ne-am mobilizat şi am reuşit o victorie pe care ne-o doream şi pe care o dedicăm acestui public extraordinar, care astăzi ne-a purtat spre victorie de-a lungul întregului meci”, a declarat Marcel Ţenter, antrenorul gazdelor.

Tensiuni după final

După încheierea meciului, între unii jucători ai celor două formaţii a avut loc o altercaţie la mijlocul terenului, fiind necesară intervenţia staff-urilor tehnice, dar şi a forţelor de ordinte interioară, pentru calmarea spiritelor. “A fost doar un incident de moment, sub impactul presiunii meciului, nimic serios”, a declarat Ousmane Baro, de la BC Mureş.

Adamovic, vedeta clujenilor

Filip Adamovic a fost sâmbătă vedeta clujenilor, cu 18 puncte marcate şi 7 pase decisive. De la U s-au remarcat şi Kyndall Dykes, 14 puncte şi 7 recuperări şi Muhamed Pasalic, 14 puncte (din care 12 de la 3 puncte) şi 7 pase decisive. “A fost un joc greu, Mureşul are o echipă foarte bună, îi felicit, cum îmi felicit şi coechipierii, a fost un real derby, am arătat publicului că suntem o echipă foarte bună, în care jucăm unii pentru alţii şi în cele din urmă chimia dintre noi şi spiritul de grup ne-au adus o victorie foarte importantă”, a declarat Pasalic după încheierea meciului.

De la oaspeţi s-a remarcat Alhajii Mohamed, care a reuşit 31 de puncte.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.