U-BT Cluj a pierdut mai clar decât o arată scorul derby-ul românesc cu CSM Oradea, din faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup.

A fost 80-75 (21-15, 23-15, 19-19, 17-26) pentru bihoreni, care s-au distanţat decisiv în sfertul secund, iar apoi au reuşit să controleze fără prea multe emoţii partida.

Cu un plus mare atât la atitudine, cât mai ales la arucările de la trei puncte, bihorenii au început tare şi au pus în sfertul doi o diferenţă de 16 puncte. Jucătorii lui Cristi Achim au trăit tot meciul din acest avantaj, ba chiar l-au dus chiar şi la 21 de puncte în debutul sfertului al patrulea.

Cu Broussard în mare formă, bihorenii nu le-au dat nicio şansă clujenilor, chiar şi atunci când oaspeţii s-au apropiat la şapte puncte în ultimul minut. Patrick Richard a închis meciul cu o trplă în ultimele trei secunde şi a făcut ca echipa sa să piardă la aceeaşi diferenţă cu care a pierdut şi Oradea în tur. Bihorenii, însă, au înscris cu un punct mai mult la Cluj decât au făcut jucătorii lui Silvăşan la Oradea, 81-76 fiind scorul din Sala Polivalentă. U-BT a rămas pe locul 2 în grupă datorită coşaverajului şi se poate califica în sferturi dacă va câştiga ultimele două meciuri rămase, ambele pe teren propriu.

Primul dintre ele va fi Tsmoki Minsk, săptămâna viitoare.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte