JSport.roJSport.ro

img_7808Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj nu va mai juca şi nu se va mai antrena în următoarele două luni în Sala Polivalentă.

Din cauza programului încărcat şi cu alte evenimente în cea mai mare sală din România, dar şi pentru a avea continuitate în antrenamente şi meciuri, conducerea echipei ardelene a decis să „uite” de Sala Polivalentă până la Crăciun.

Astfel, următoarele două meciuri de pe teren propriu din prima fază a grupelor FIBA Europe Cupă, cu AEK Larnaca şi Gaziantep, vor avea loc în Sala Sporturilor „Horia Demian”, la fel ca şi celelalte jocuri din turul Ligii Naţionale. Ba mai mult, elevii lui Mihai Silvăşan vor începe şi returul întrecerii interne tot în această sală, meciul cu BC Timişoara, din etapa a 12-a, fiind programat în 10 decembrie.

În cazul în care ardelenii vor obţine calificarea în următoarea fază a FIBA Europe Cup, U-BT va fi nevoită să mai joace în această competiţie încă două meciuri în 2016, pe 14 şi 21 decembrie, unul dintre ele fiind pe teren propriu. Cum în 14 decembrie Sala Polivalentă va fi ocupată cu un concert, automat eventualul joc de la Cluj va fi mutat tot în „Horia Demian”, doar în cazul în care acesta va fi în deplasare, atunci cel din 21 decembrie, de pe teren propriu, va fi în Sala Polivalentă.

Astfel, Dykes şi colegii săi vor reveni în sala de 7.500 de locuri ori cu patru zile înaintea Crăciunului ori în 28 decembrie, atunci când este programat derby-ul cu BC Mureş, din etapa a 14-a a Ligii Naţionale. În următoarele două luni, în Sala Polivalentă vor fi atât concerte, cât şi evenimente sportive, printre care meciul de baschet feminin România-Israel, cel de handbal masculin România-Polonia sau Trofeul Carpaţi la handbal feminin, precum şi Cupa Europeană la karate.

Pe de altă parte, U-BT Cluj a plecat în această dimineaţă spre Turcia, acolo unde va disputa, mâine, al doilea meci din grupele FIBA Europe Cup, cu Gaziantep.

„Va fi un meci greu pentru noi, însă mergem cu gândul la victorie, la fel cum am mers în toate deplasările de anul acesta. Gaziantep e o echipă bună, dar nu este una închegată, se vede asta în campionat, unde au 0-3, au câștigat la Larnaca destul de greu. Pe hârtie, individual, sunt jucători foarte buni, însă ca și echipă, mai vedem…”, a spus Vlad Moldoveanu despre jocul de mâine, care va începe la ora 20:30, ambele echipe câştigându-şi meciurile din prima etapă.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.