JSport.roJSport.ro

pasalic u btU-BT Cluj-Napoca s-a calificat în finala Cupei României la baschet masculin după victoria cu 73-67 obţinută sâmbătă în faţa BC Mureş, în semifinalele turneului Final Four de la Oradea.

Clujul părea să fi înclinat balanţa în sfertul 2, când Pasalic a reuşit în doar două minute 3 aruncări de trei puncte, permiţându-le elevilor lui Marcel Ţenter să intre cu un avans de 12 puncte la pauză.

În sfertul 3, pe care l-a câştigat cu 18-10 Mureşul a reuşit să recupereze o parte consistentă din diferenţă. Ofensiva mureşenilor a continuat şi în ultimul sfert, astfel încât cu 7 minute înainte de final reuşeau să aibă 6 puncte avans, 61-55. Elevii lui Ţenter au răbufnit din nou pe final, iar Todic cu 2 aruncări de 3 puncte şi Kuti, cu 2 puncte marcate într-un moment decisiv, respectiv Dykes cu 2 puncte şi o recuperare importantă au contribuit decisiv la victoria finală.

73-67 (19-19, 23-11, 10-18, 21-19) pentru U-BT Cluj-Napoca.

UPDATE U-BT Cluj va întâlni în finală CSM Oradea, care s-a impus în faţa lui Dinamo Bucureşti, cu 73-67. Meciul va avea loc luni de la ora 19 şi va fi transmis pe Digi Sport.

Marcel Ţenter: “Trebuie să fim mai constanţi”

Antrenorul U-BT Cluj-Napoca, Marcel Ţenter, a declarat că echipa sa ar trebui să fie mai constantă pe tot parcursul jocului:

”Un meci foarte disputat, în care ne-am desprins în sfertul al doilea, atunci am jucat un baschet foarte elaborat, am avut mingi și am putut construi fast-break-uri foarte rapide. În sfertul al treilea am redus intensitatea în apărare și i-am lăsat să înscrie puncte ușoare, mai ales de la perimetru, au revenit în joc și chiar au condus în sfertul patru. A fost o muncă foarte grea să reechilibrăm forțele în teren, însă am reușit să înscriem puncte importante în ultimele minute, când Todic a avut o contribuție importantă, la fel și Kuti, ne-am ajutat foarte mult în acest final de joc. Ne bucurăm pentru victorie, însă din punctul de vedere al recuperărilor și al apărării nu am fost constanți pe tot parcursul jocului, iar acest lucru ar trebui rezolvat”, a declarat Ţenter.

Marcatorii:

Cel mai bun marcator al clujenilor a fost Muhamed Pasalic, cu 16 puncte, care s-a evidenţiat în special în sfertrul doi, când în 2 minute a reuşit 3 aruncări de la 3 puncte, care au totalizat 9 puncte. Ceilalţi marcatori pentru echipa care a învins au fost Torok 12, Todic 10, Dykes 10 (9 recuperări, 6 pase decisive) Adamovic 9, Baciu 7, Guţoaia 4, Zigeranovic 3, Kuti 2.

Pentru BC Mureş au punctat Barro și Pustahvar câte 12, Martinic 11, Fraseniuc 10, Mohammed 9, Lazar 6, Gajovic 2, Jurevicus 1.

 

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. Continuă rivalitatea dintre băieții conduși de Țenter și orădeni, în joc fiind cupa și campionatul. După un campionat intens, U-BT va trebui să apeleze la toate resursele fizice și psihice pentru a trece de bihoreni și a obține măcar un trofeu, deși suntem siguri că universitarii vor lupta pentru ambele. Este firesc să fie selecționați mulți jucători clujeni la All Star Game pentru echipa Nordului, dar evenimentul poate aduce un surplus de oboseală pentru aceștia. Credem că U-BT va ști să folosească toate oportunitățile ce se vor ivi pe parcursul acestor ultime partide-cheie și Clujul va avea, din nou, o echipă campioană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.