JSport.roJSport.ro

U-Banca Transilvania Cluj s-a impus cu 82-81 (20-30, 20-21, 24-9, 18-21) în deplasare la BCM U Piteşti, într-un meci din prima etapă a returului Ligii Naţionale.

Clujenii au obţinut victoria după o „liberă” marcată de Sakic cu trei secunde înainte de final, în urma unui joc în care campioana a suferit în trei din cele patru sferturi.

Slăbiţi de plecările lui Gray şi Kariniauskas, la care s-a adăugat accidentarea lui Torok, ardelenii au avut un primă parte a meciului slabă la Piteşti. Fără coş de la distanţă timp de 22 de minute şi cu o apărare care le-a permis gazdelor multe puncte uşoare, U-BT a fost condusă cu 13 puncte la începutul sfertului al treilea.

În cele opt minute rămase de jucat din acea parte a meciului, însă, elevii lui Mihai Silvăşan au demonstrat că nu degeaba se află pe primul loc în clasament şi au dominat autoritar partida. Cu o defensivă extrem de activă şi foare atenţi pe faza ofensivă, oaspeţii au profitat şi de căderea psihică a piteştenilor, iar U-BT avea 64-60 înaintea ultimelor 10 minute.

Pauza a venit perfect pentru gazde, jucătorii lui Hristu Şapera refăcându-şi moralul şi începând să joace din nou ca în prima jumătate a meciului. Apărarea clujenilor avea să facă diferenţa pe final, iar o abatere de cinci secunde pe repunere şi un fault în atac al piteştenilor a dus la evaporarea unui avantaj de şase puncte al gazdelor.

Sakic, cel mai bun marcator de pe teren, a transformat una din cele două libere cu trei secunde rămase de jucat, iar U-BT a obţinut a 11-a victorie a sezonului şi rămâne lider în clasament.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.