JSport.roJSport.ro

Echipa feminină de baschet Universitatea Cluj a câştigat primul meci al finalei Ligii Naţionale cu Sepsi Sfântu Gheorghe, 66-64 (12-12, 15-18, 19-12, 20-22), disputat în această seară, în deplasare. “Studentele” conduc, astfel, cu 1-0 la general şi pot deveni campioane săptămâna viitoare, în Sala Sporturilor “Horia Demian”.

Primele două sferturi ale jocului din Sala “Kati Szabo” au fost, per total, echilibrate, chiar dacă ambele echipe s-au distanţat, la un moment dat, la câteva posesii pe tabelă. După ce “U” a avut 18-12, gazdele au răspuns cu un parţial de 12-0, însă elevele lui Dragan Petricevic au strâns scorul până la pauza mare, Sepsi intrând la odihnă cu 30-27.

Jucătoarele din Sfântu Gheorghe au condus mai apoi în startul sfertului al treilea, însă clujencele au recuperat treptat handicapul avut, iar finalul le-a aparţinut, astfel că aveau patru puncte avans înaintea părţii decisive a meciului.

“U” a gestionat perfect avantajul avut în primele cinci minute ale ultimului sfert, însă a urmat apoi o perioadă de trei minute în care nu a găsit deloc drumul spre coş, iar Sepsi a preluat conducerea, 54-53. “Studentele” au reuşit să egaleze la 61, cu 30 de secunde rămase de jucat, însă două “libere” ale gazdelor le-au adus pe acestea din nou în avantaj.

Time-out-ul cerut de Petricevic a avut efectul scontat, Taneisha Harrison, cea mai bună marcatoare a oaspetelor, 17 puncte, scuturând plasa de la distanţă, iar cu o apărare perfectă în secundele rămase, plus o mână sigură de la “libere” a Andrei Mandache, “U” a reuşit să câştige primul joc al finalei.

Meciul al doilea va avea loc mâine seară, tot la Sfântu Gheorghe, de la ora 19:00, mai apoi confruntarea mutându-se la Cluj-Napoca, săptămâna viitoare, titlul urmând să fie câştigat de echipa care obţine prima trei victorii.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.