JSport.roJSport.ro
FOTO / u-bt.ro
FOTO / Sandor Manases /u-bt.ro

U-BT Cluj-Napoca a câştigat luni seară, în faţa CSM Oradea, cu 82-75 (18-14, 18-19, 16-16, 30-26), Cupa României la baschet masculin, după un meci senzaţional desfăşurat pe terenul învinsei.

Întrega partidă a fost una echilibrată, clujenii intrând cu un avantaj de doar 3 puncte, 36-33, la vestiare, după 18-14 şi 18-19 în primele două sferturi. În partea a doua a jocului orădenii au reuşit să preia şi conducerea, însă pe final clujenii au fost mai eficienţi şi au reuşit să se impună cu scorul final 82-75.

Adamovic, MVP-ul meciului

Adamovic, care a încheiat meciul cu 24 de puncte, a fost eroul clujenilor, în special pe final, când cu două reuşite de 3 puncte a reuşit să readucă echipa Clujului în avantaj. Orădenii au forţat egalarea în ultimele secvenţe însă elevii lui Marcel Ţenter au reuşit să îşi păstreze avantajul, graţie şi preciziei de la aruncările libere.

Filip Adamovic a fost cel mai bun marcator al meciului. Pentru U-BT Cluj au punctat Adamovic 24, Dykes 16, Zigeranovic 13, Pasalic 11, Kuti 8, Baciu 6, Todic şi Guţoaia câte 2, statisticii oferite de Federaţia Română de Baschet.

Pentru CSM Oradea au punctat Lucic 14, Markovic 13, Franklin 11, Barrnette 8, Ţîbîrnă şi Zupan câte 7, Pasca şi Mandache câte 5, Nuhanovic 4, Nicolescu 1.

Cristescu: “Este un trofeu care ne lipsea”

Clujenii au fost premiaţi imediat după încheierea meciului, Cupa fiind ridicată de Theodor Jucan, căpitanul obişnuit al clujenilor, care nu a evoluat însă în meci. Alături de staff-ul tehnic, format din Marcel Ţenter – antrenor principal, Mihai Silvăşan şi Bobo Pintea – antrenori secunzi, pe parchet a venit şi vicepreşedintele clubului, Mircea Cristescu.

”Suntem într-adevăr fericiți, este un trofeu care ne lipsea. Astăzi, U-Banca Transilvania a dovedit că, în meciurile decisive, importante, poate să facă diferența. Suntem foarte fericiți, este un trofeul pe care ni l-am propus și am reușit să îl obținem. Urmează, bineînțeles, campionatul, un alt trofeu care va fi cu totul și cu totul altceva”, a declarat vicepreşedintele U-BT Cluj, Mircea Cristescu.

Ţenter: “Am jucat un baschet de care suntem mândri”

Marcel Ţenter a ţinut să mulţumească public familiei pentru susţinere şi şi-a felicitat totodată echipa: ”În primul rând, vreau să mulțumesc soției mele, copiilor mei și tuturor celor care au fost alături de mine în momente de mare stres. În al doilea rând, vreau să felicit echipa pentru că au demonstrat băieții aceștia că, chiar și în condiții extrem de vitregi precum astăzi, când publicul orădean a făcut o presiune extraordinară asupra noastră, am reușit să tragem de noi și să jucăm un baschet de care să fim mândri. Sunt foarte fericit pentru acest trofeu și sper ca acesta să închege și mai mult echipa noastră, să jucăm din ce în ce mai bine în continuare”, a declarat Ţenter, citat de site-ul oficial al U-BT Cluj. “Pentru mine este extraordinar că am reușit să câștig ca și jucător două titluri, am reușit să fiu campion și ca antrenor și acum am adus și Cupa României la Cluj”.

Susţinuţi de fani

Echipa clujeană a fost susţinută de o galerie de peste 100 de persoane, cum s-a întâmplat şi la meciul cu BC Mureş din semifinale.

“Mă bucur foarte mult pentru fanii noștri, le mulțumim foarte mult, i-am simțit tot timpul alături, chiar dacă au fost în inferioritate numerică au fost foarte inimoși și i-am auzit pe tot parcursul meciului! Suntem înainte de playoff și vom avea nevoie de ei acolo!”, a adăugat antrenorul.

Amintim, în semifinale clujenii au învins-o pe BC Mureş, în timp ce CSM Oradea a întrecut-o pe Dinamo Bucureşti.

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.