Foto: canalul oficial de YouTube NBA Europe

NBA a lansat un documentar despre cariera lui Ghiță Mureșan (50 ani). Legendarul baschetbalist retrăiește momentele unice pe care le-a petrecut pe parchetul de joc.

 

 

”În baschet nu ești mare sau mic, trebuie să fii bun. Am vrut să-mi demonstrez că pot juca la un nivel înalt”, a spus fostul mare sportiv, care și-a început cariera la Universitatea Cluj, alături de care a ieșit campion al României în ediția 1991-1992.

În 1993, marele Ghiță devenea primul român transferat în cea mai puternică ligă de baschet din lume, după un sezon petrecut la formația franceză Pau-Orthez.

”Washington Bullets l-a adus pe Gheorghe Mureșan, din România. Nu vorbește engleza, dar înțelege că toată lumea îl aplaudă”, a transmis clubul de peste ocean la prezentarea oficială a lui Mureșan.

”Prima zi (în NBA – n. red.) a fost cea mai grea din viața mea. Eram puțin nervos. Eram foarte lent când am ajuns în America, unde baschetul e foarte rapid, clar. Dar am realizat că trebuie să muncesc pentru a fi mult mai bun”, a subliniat fostul baschetbalist.

”Am avut mari îngrijorări. Eram speriat că nu va putea primi pase într-un meci din NBA.” Jim Lynam (79 ani), fost antrenor Washington Bullets

Eforturile lui Ghiță Mureșan au dat până la urmă roade, iar colegii au fost fascinați de calitățile sale.

”M-a surprins cât de repede juca și se mișca. Era foarte inteligent pe durata meciului.” Kenny Walker, Washington Bullets 1993-1995

”În NBA am lucrat cu niște profesioniști. Pentru mine, totul s-a schimbat aici.” Ghiță Mureșan

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte