JSport.roJSport.ro
foto: Facebook/Emil Boc, pagina oficiala
foto: Facebook/Emil Boc, pagina oficiala

Federaţia Internaţională de Baschet (FIBA) a anunţat, sâmbătă, la Munchen, faptul că România va fi una dintre cele patru ţări care va găzdui meciuri de la Campionatul European de baschet masculin din 2017.

Momentul în care reprezentanţii FIBA au desfăcut plicul ce conţinea numele României a fost filmat de către o parte din delegaţia clujeană prezentă la eveniment, iar mai jos puteţi vedea reacţia reprezentanţilor României. Din întreaga echipă prezentă la Munchen au făcut parte foştii premieri Victor Ponta şi Emil Boc, ultimul fiind şi actualul primar al Clujului, dar şi preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun, fostul mare baschetbalist Ghiţă Mureşan sau vicepreşedintele echipei U-Banca Transilvania Cluj, Mircea Cristescu.

„Este un lucru extraordinar pentru baschetul românesc şi pentru România! Desigur, decizia de azi a Board-ului FIBA Europe ne onorează foarte mult, dar ne şi obligă, fiind o provocare deosebită. Trebuie să ne prezentăm în toamna anului 2017 la cel mai înalt nivel, atât din punct de vedere organizatoric, cât şi sportiv, şi am convingerea că vom putea demonstra că România poate organiza competiţii baschetbalistice majore. Totodată, ne dorim să folosim această oportunitate cu semnificaţie istorică pentru a promova nu numai baschetul românesc, ci şi Clujul şi România în lume”, a declarat preşedintele FRBaschet, Horia Păun, conform site-ului instituţiei.

Primul filmuleţ de mai jos redă reacţia oficialilor români prezenţi sâmbătă la Munchen, iar al doilea videoclip este materialul de promovare a candidaturii României, care prezintă facilităţile oferite de Cluj-Napoca, unul dintre argumentele care a convins FIBA să acorde ţării noastre această şansă unică în istorie. Vă reamintim că Sala Polivalentă va găzdui, între 31 august şi 17 septembrie 2017, o grupă din cadrul Campionatului European de baschet masculin. Vor juca la Cluj şase formaţii, inclusiv România.

Anuntul oficial cu privire la organizarea in Romania, la Cluj-Napoca, a grupei Campionatului European de Baschet din 2017!!

Posted by Emil Boc (Pagina Oficiala) on 12 Decembrie 2015

 


Sursele video: AICI şi AICI


 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.