JSport.roJSport.ro

U-Banca Transilvania Cluj a reuşit calificarea în finala Ligii Naţionale de baschet masculin, după ce a câştigat meciul decisiv cu CSM Oradea, 84-78 (18-17, 26-17, 20-21, 20-23). Susţinuţi frenetic de 3.000 de spectatori, „studenţii” s-au impus printr-un joc mai inspirat decât orădenii în momentele cheie şi vor evolua împotriva Stelei pentru a cuceri primul titlu de campioană după o pauză de şase ani.

Clujenii au fost cei care au început tare meciul, de această dată, şi au „fugit” repede la 11-3 pe tabelă. Spre deosebire de orădeni în meciurile din Sala „Antonio Alexe”, gazdele nu au reuşit să menţină constantă această diferenţă însă, iar oaspeţii au egalat şi chiar au preluat conducerea la începutul sfertului al doilea.

Elevii lui Mihai Silvăşan au avut o răbufnire de orgoliu în ultimele cinci minute ale acestui sfert şi au reuşit să pună o diferenţă de 10 puncte pe tabelă, graţie în primul rând prestaţiei lui Barro. În sfertul trei, jucătorii lui Cristian Achim au alergat fără prea mult succes după adversarii lor şi totul se decidea în ultimele 10 minute, pe care U-BT le-a început cu 64-55.

Mai liniştiţi şi datorită avantajului de pe tabelă, clujenii nu au intrat în panică nici când orădenii s-au apropiat, la un moment dat, la doar două puncte. Cu o mână sigură pe final de la libere, coroborată şi cu imprecizia orădenilor de la finalizare, care au ratat multe aruncări deschise, gazdele au închis meciul cu 84-78 şi s-au calificat în finala Ligii Naţionale. Dykes şi Barro cu 21, respectiv 20 de puncte, au fost „motoarele” principale ale lui U-BT în acest meci, primul joc al finalei cu Steaua urmând să aibă loc vineri seara, în Sala „Horia Demian”.

La final, clujenii au sărbătorit cu galeria calificarea în finală, un video cu bucuria comună de la final putând fi văzut mai jos.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.