U-BT Cluj e noua deţinătoare a Cupei României.

Ardelenii au câştigat Final Four-ul pe care l-au organizat după o finală cu CSM Oradea, 68-61 (23-12, 11-17, 25-12, 9-20) şi au devenit prima echipă care obţine trofeul pe teren propriu după 12 ani.

Împinşi de la spate de peste 3.000 de suporteri, jucătorii lui Mihai Silvăşan au început tare acest meci. U-BT Cluj a avut şi 14 puncte avans, iar după primul sfert conducea cu 23-14.

Bihorenii şi-au revenit în startul sfertului secund şi, printr-o apărare mai agresivă, nu le-au permis clujenilor să marcheze decât două puncte în primele patru minute. Fără vreo aruncare reuşită de la trei puncte timp de 20 de minute, „studenţii” s-au bazat doar pe pătrunderi sub panou şi lupta lui Darko Planinic. O aruncare pe sirenă a lui Markovic a stabilit scorul pauzei, 34-29 pentru U-BT.

Odată cu repriza secundă le-au intrat şi aruncările de trei puncte clujenilor, iar scorul a luat proporţii. Mai atenţi şi pe faza defensivă, jucătorii lui Mihai Silvăşan aveau 18 puncte avans înaintea ultimelor 10 minute, iar „blestemul” organizatoarei Final Four-ului părea să se rupă. Două aruncări de la trei puncte consecutive în doar câteva secunde ale orădenilor au arătat, însă, că finala nu e încheiată.

Jucătorii lui Cristian Achim au reuşit să se apropie la doar şase puncte, însă distanţa a fost prea mare pentru a mai putea fi recuperată. S-a terminat 68-61, iar U-BT Cluj a câştigat a cincea Cupă a României. Darko Planinic, cu 17 puncte, şi Patrick Richard, cu 16 puncte, au fost cei mai buni marcatori ai clujenilor.

Mai jos aveţi un video cu bucuria de la final a gazdelor.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte