U-BT Cluj s-a oprit în sferturile FIBA Europe Cup. Într-un meci fără spectatori, ardelenii au fost eliminaţi de medi Bayreuth din Germania, după ce au pierdut meciul retur la 13 puncte diferenţă

A fost 100-87 (20-22, 26-26, 36-20, 18-19) pentru germani, care au rezolvat calificarea după un sfert trei jucat perfect.

Clujenii au început mai bine şi au reuşit să conducă aproape în permanenţă. Jucătorii lui Vujosevic şi Silvăşan au avut şi şapte puncte avans, iar la pauza mare conduceau cu două „lungimi”, 48-46. Nemţii au jucat la capacitate maximă în sfertul al treilea şi au înscris din toate poziţiile. Apărarea oaspeţilor nu a reuşit să oprească furia germană, iar după ce au primit 36 de puncte în 10 minute, Patrick Richard şi colegii săi aveau de recuperat 15 puncte înaintea ultimului sfert.

U-BT a început cu un parţial de 7-0, dar germanii i-au ţinut la distanţă pe clujeni cu aruncări de la trei puncte. Chiar şi aşa, ardelenii s-au apropiat la cinci puncte în ultimul minut, dar la o acţiune în care gazdele au primit fault-coş, Mihai Silvăşan nu a mai rezistat şi a intrat pe teren să le ceară socoteală arbitrilor. Antrenorul clujenilor a fost eliminat, iar nemţii au închis meciul cu patru puncte marcate de la „libere”. S-a terminat 100-87 pentru medi Bayreuth, care va juca în semifinale cu Pinar Karsiyaka.

U-BT se va concentra acum doar pe campionat, acolo unde va evolua duminică, pe teren propriu, cu Dinamo. Mai jos aveţi înregistrarea meciului transmis pe contul de youtube al FIBA.

“Din păcate s-a încheiat parcursul nostru european. Ne doream să mergem mai departe. A fost un sezon european bun, în care am evoluat la înălțime și nu am făcut de râs baschetul românesc. Am pierdut controlul jocului în sfertul al treilea. Nu am jucat la intensitatea care trebuia, am lăsat niște aruncări ușoare de trei puncte. Indiferent de felul cum ne-am apărat, ei au reușit să înscrie destul de lejer aproape la fiecare fază. De acum înainte ne concentrăm doar pe campionat, care este principalul nostru obiectiv. Ne-am simțit total nerespectați în acest meci de către doi dintre arbitri. Ne așteptam la un joc ostil din acest punct de vedere, dar considerăm că la diferența de cinci puncte în favoarea lor puteam obține câteva aruncări libere. Cu acele aruncări libere, finalul de meci ar fi fost diferit. Nu vreau să iau nimic din meritele formației din Germania. Joacă un baschet de calitate. Noi voiam foarte mult să câștigăm și să îi eliminăm”, a spus antrenorul Mihai Silvăşan, pentru site-ul echipei.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte