U-BT Cluj a câştigat dramatic derby-ul cu Tsmoki Minsk, din faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup.

A fost 76-74 (15-19, 20-22, 19-17, 22-16) pentru clujeni, care au înscris coşul victoriei cu 1,7 secunde rămase de jucat.

Jucătorii lui Mihai Silvăşan au început mai bine meciul din Sala Polivalentă şi au condus cu 12-6 după primele cinci minute.

Bieloruşii au arătat apoi că nu degeaba au ajuns liderii grupei J şi au preluat controlul. Cu un parţial de 9-0, Tsmoki Minsk a trecut în avantaj, iar oaspeţii au profitat şi de ziua slabă de la trei puncte a clujenilor. Doar o singură aruncare le-a intrat “studenţilor” în primele 20 de minute, iar Minsk avea la pauza mare un avantaj de şase puncte, 41-35.

U-BT Cluj a fost mai hotărâtă în sfertul al treilea, dar efortul din defensivă a fost stricat în multe rânduri de imprecizia şi graba din ofensivă. Oaspeţii au rămas în avantaj şi la finalul sfertului, aceştia având 58-54 înaintea ultimelor 10 minute.

Împinşi de la spate şi de o galerie activă, clujenii au spulberat avansul oaspeţilor în primele 40 de secunde ale sfertului al patrulea, iar cele două echipe o luau de la capăt. Cu o zi slabă în continuare de la trei puncte, greul a căzut pe Darko Planinic sub panou. Croatul a reuşit 21 de puncte până la final, dar eroul ardelenilor în ultimele secunde avea să fie Patrick Richard. Cele două echipe au mers cap la cap, iar americanul a reuşit coşul decisiv după o pătrundere, cu 1,7 secunde rămase de jucat.

U-BT Cluj s-a impus cu 76-74 şi are acum şi avantajul rezultatelor directe în faţa echipei din Belarus, acolo unde ardelenii au pierdut tot la două “lungimi”, dar au marcat 76 de puncte. Clujenii sunt, deocamdată, tot pe locul doi în clasament din cauza coşaverajului, dar sunt ca şi calificaţi în sferturile FIBA Europe Cup.

Mai jos puteţi vedea înregistrarea partidei.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte

1 COMENTARIU

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.