JSport.roJSport.ro
foto: facebook/primaria comunei Apahida

Au mai rămas două etape din turul acestui sezon, iar Sporting Apahida nu a mai jucat din septembrie pe teren propriu.

Meciul cu CFR Dej din etapa a şasea, 5-4, a fost ultimul pe arena „Vasile Moga”, pentru că autorităţile locale au început amenajarea unei piste de alergare.

Aceasta va fi gata peste câteva zile, însă gazonul a fost afectat de lucrări şi va intra într-un proces de reparaţie. Cel mai probabil, doar la începutul sezonului viitor Sporting Apahida va reveni pe arena proprie.

„Vom începe să nivelăm terenul după terminarea pistei, pentru că ne-au rezultat diferenţe de înălţimi la teren. Vom face un podeţ ca să trecem cu utilajele peste pista de alergare şi avem deja pregătit materialul pentru teren, iar apoi va trebui să îl supraînsămânţăm. Dacă ne permite timpul, am putea începe supraînsămânţarea chiar în acest an, dar terenul nu poate fi utilizat decât, poate, spre sfârşitul returului. Depinde şi de cum va răsări iarba, depinde de mai mulţi factori, dar, din ce am înţeles, spre sfârşitul verii ar putea fi sigur folosit terenul”, a spus primarul comunei Apahida, Grigore Fati.

Astfel, Sporting va juca la Jucu şi în returul acestui sezon, urmând apoi să revină la Apahida pe ceea ce ar trebui să fie cel mai bun teren din Liga a IV-a. Nu doar Apahida va benefecia de lucrări la stadion, ci şi baza sportivă din satul Sânnicoară.

„Acolo vrem să facem un teren sintetic. Am văzut cum este la Iclod, Floreştiul are şi el la fel şi cred că şi noi putem să facem unul. Acesta de la Apahida să rămână cu iarbă, şi la Sânnicoară să fie sintetic. Acolo mai vrem un teren cu iarbă artificială, dar mai mic, pentru fotbalul de 5 la 5 sau o sală de sport, în funcţie de ce fonduri vom avea. Şi la Apahida mai vrem un teren sintetic mai mic, acolo lângă cel mare, pentru că e solicitat”, a mai spus primarul Apahidei, acesta menţionând că lucrările la noile obiective nu vor începe mai devreme de vara anului viitor.

În Liga a IV-a, Sporting Apahida se află pe locul opt, iar în Liga a V-a Progresul Sânnicoară e pe poziţia a noua.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.