CFR Cluj a pierdut, scor final 4-6, meciul cu FC Botoşani, din şaisprezecimile de finală ale Cupei României.

Ardelenii au jucat 90 de minute, practic, în inferioritate numerică, odată cu eliminarea lui Bordeianu din prima repriză, şi au meritul de a fi întors la un moment dat scorul în partea secundă. Norocul, însă, a ţinut cu moldovenii la loteria penalty-urilor.

Meciul din Moldova a început spectaculos, iar după ce Jesus Fernandez s-a opus la şutul lui Ashkovski, Rondon şi Luis Aurelio au ratat două şanse bune pentru clujeni la aceeaşi fază. Odată cu trecerea timpului însă, jucătorii lui Dan Petrescu, suspendat şi pentru acest meci, au devenit tot mai nervoşi, iar Bordeianu chiar a fost eliminat după două galbene în patru minute. Imediat, acelaşi Ashkovski a deschis scorul printr-o reluare pe spate în poarta goală, iar misiunea clujenilor se complica teribil.

Reacţia ardelenilor din a doua repriză a fost una, însă, demnă de o campioană a României. Cu două schimbări făcute la pauză, Mailat şi Cestor, clujenii s-au transformat, iar şutul primului a anunţat cinci minute de glorie în tabăra CFR-ului. Chiar foştii jucători ai Botoşaniului, Golofca şi Burcă, au marcat pentru feroviari, iar echipa lui Dan Petrescu a întors scorul după un sfert de oră în care CFR-ul părea că are un om în plus. Golofca a ratat apoi o ocazie mare, care avea să conteze mult la final.

După ce a scăpat de “strânsoarea” CFR-ului, Botoşaniul a apărut din nou în atac şi a intensificat presiunea la poarta lui Fernandez. Insistenţele echipei lui Croitoru au dat roade în minutul 80, atunci când Cîmpanu a obţinut un penalty, transformat de Rodriguez. Partida a intrat în cele două reprize de prelungiri, acolo unde cele mai mari ocazii le-a avut CFR-ul, după minutul 110. Luis Aurelio şi, mai ales, Traore nu au reuşit să aducă golul de aur clujenilor, aşa că echipa calificată în optimile Cupei României avea să se decidă la penalty-uri.

Clujenii au început bine seria, iar Mureşan şi Djokovic au profitat de ratarea lui Cîmpanu. Luis Aurelio a lovit apoi bara, iar Mailat a trimis mult peste poartă, în timp ce moldovenii nu au mai ratat nimic şi Pierce a înscris golul care i-a calificat în optimi. CFR-ul părăseşte, astfel, Cupa României pentru a doua oară în ultimele trei sezoane la Botoşani şi tot după loviturile de departajare.

FC Botoşani

Hankic
Holzmann
Chindriş
Moescu
Mendoza
Ebenhofer
Rodriguez
Papa
Ofosu
Chalkiadakis
Ashkovski

Au mai intrat: Keita, Pierce, Cîmpanu, Cascini. Antrenor: Marius Croitoru

CFR Cluj

J. Fernandez
Susic
Burcă
Paşcanu
Butean
Djokovic
L. Aurelio
Bordeianu
Petrila
Rondon
Golofca

Au mai intrat: Mailat, Cestor, Traore, Mureşan. Antrenor: Dan Petrescu

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte