JSport.roJSport.ro

liga-a-IV-a-1La sediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Cluj a avut loc, marţi dimineaţă, o şedinţă în care s-a luat în discuţie cazul meciului Unirea Tritenii de Jos-Potaissa Turda, acolo unde arbitrii au validat un gol al oaspeţilor marcat prin plasa laterală.

Şefii fotbalului judeţean au propus rejucarea meciului, ambele echipe fiind de acord cu acest lucru însă doar până la un punct. Dacă reprezentanţii Unirii cer să se joace doar ultimele şapte minute din meci, de la scorul de 1-1, turdenii cer rejucarea întregii partide. Cum cele două tabere nu s-au înţeles, cei de la AJF urmează să ia o decizie în această săptămână.

“S-a propus o rejucare de la 0-0 pe care nu am acceptat-o, pentru că nu era acoperită din punct de vedere regulamentar. Singura decizie e o rejucare din minutul 83, mai ales că este un precedent UEFA, dar cei de la Turda au zis că nu vor. Cert este că noi nu acceptăm să se joace de la 0-0 pentru că nu e acoperită de regulament o astfel de decizie. Dacă se va decide aşa, nu ne vom prezenta pentru că nu acceptăm o decizie luată la o masă, fără bază legală. Legal se poate juca doar din minutul 83”, ne-a spus team managerul Unirii Triteni, Paul Pintilie, cel care a făcut referire şi la o hotărâre UEFA din 2015, atunci când s-a decis rejucarea ultimelor 18 secunde dintr-o partidă de fotbal feminin U19.

De partea cealaltă, în schimb, oficialii Potaissei nu acceptă rejucarea decât din minutul 1, subliniind că ei nu sunt vinovaţi cu nimic pentru faptul că plasa porţii de la Triteni era ruptă.

“Noi vrem să rejucăm, dar tot meciul, aşa-i corect. Vrem asta mai mult pentru ei, pentru că ce vină avem noi că s-a întâmplat ce s-a întâmplat şi ei nu şi-au legat plasele? Până la urmă, putea să greşească orice arbitru la faza aia, a fost ghinion. Noi vrem să rejucăm, dar nu mă duc pentru 10 minute acolo ca ei să dea peste gard de două ori mingea şi gata jocul”, a declarat antrenorul turdenilor, Dorin Suciu.

Între cele două tabere AJF a căzut la mijloc, şefii fotbalului clujean fiind nevoiţi să dea o decizie în acest caz, care, foarte probabil, va nemulţumi una dintre echipe.

“Noi am vrut să intervenim asupra greşelii făcute de arbitru şi am zis să încercăm să rezolvăm ce se mai poate rezolva. Vrem să le dăm ocazia să rejoace meciul, ca să nu dăm noi o decizie prin birouri sau pe la comisii. Iniţial, cei de la Triteni au zis că vor să joace, acum au spus că nu vor numai ultimele şapte minute. Regulamentar nu e să se rejoace, noi aşa am crezut de cuviinţă că ar fi bine ca să nu fie discuţii. Mie ce mi-e 0-0, ce mi-e 1-1, să înceapă de la egal meciul. Acum o să vedem ce decizie vom lua”, a declarat şi prim-vicepreşedintele AJF, Ovidiu Fărăgău.

Faza din minutul 83 al  meciului dintre Unirea Tritenii de Jos şi Potaissa 2011 Turda, din prima etapă a returului Ligii a IV-a, a făcut înconjurul Europei în ultimele zile, după ce arbitrii au validat un gol turcesc al oaspeţilor, mingea trimisă de Alin Tot ajungând în poartă printr-o gaură din plasa laterală.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.