JSport.roJSport.ro
foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj pare să aibă o misiune uşoară duminică, cu Gaz Metan Mediaş 2, în etapa a 26-a a seriei a cincea din Liga a III-a.

O victorie a „şepcilor roşii” va asigura promovarea matematică în Liga a II-a, lucru care s-a întâmplat ultima oară în 2001, atunci când „studenţii” au terminat cu 10 puncte peste Telecom Arad.

Succesul cu Târgu Lăpuş, din 9 iunie, ultimul meci pe teren propriu al „şepcilor roşii” din acel sezon, a adus şi sărbătoarea în tabăra Universităţii. Aştilean şi Iurişniţi au marcat golurile victoriei pentru alb-negri, iar apoi Dan Dragoş Crăciun, Cristi Pojar şi Ioan Ovidiu Sabău au fost ridicaţi pe braţe de jucători.

A fost o bucurie mare când am promovat. Ultima etapă ştiu că a fost la Zalău. Am câştigat şi meciul ăla, iar apoi am primit cel mai frumos cadou. Sabău m-a chemat la el în vestiar şi mi-a dat tricoul lui cu numărul 8. Şi acum îl am acasă. M-am bucurat foarte mult atunci, a fost un idol pentru mine. Cheful după promovare l-am făcut la Hotel Sport şi ştiu că am terminat ca şi căpitan acel sezon. Jucam fundaş atunci”, îşi aminteşte Laur Aştilean.

Dacă, între timp, performanţele echipelor Universităţii Cluj sunt sărbătorite în fântâna din Piaţa „Avram Iancu” sau în râul Someş, atunci totul s-a rezumat la un simplu banchet. Dar baia a venit anul următor.

„Sabău a plecat atunci şi a fost un pic de degringoladă la noi. Totuşi, am scăpat de la retrogradare în C şi atunci ne-am aruncat în lacul din Parcul Central. Echipa a promovat mulţi juniori în acel sezon, a fost generaţia lui Cociş şi Florescu”, a mai spus fostul căpitan al lui „U”, care acum a ajuns să dea jucători Universităţii. Antrenor la clubul de copii Viitorul Gherla, Aştilean i-a trimis la „şepcile roşii” pe Paul Tetean şi Alexandru Stan, doi jucători de 15 ani.

Dacă în 2001 promovarea în Divizia B a fost marcată cu fast, nu la fel se va întâmpla şi duminică. Celebra sărbătoare în fântâna din centrul oraşului va fi amânată cel puţin cu un an, totul urmând să fie organizat într-un cadru restrâns după meci. „Ne vom bucura, pentru că a fost o muncă de la zero, fără să ai nimic, dar trebuie să avem un anumit echilibru. E o performanţă, dar «U» Cluj are alt nivel. Dacă eram o echipă din Turda sau Câmpia Turzii, atunci da. Când o să fim în Champions League, poate atunci ne vom arunca în fântână”, a spus, zâmbind, actualul manager al Universităţii, Ioan Ovidiu Sabău. 

Meciul care ar urma să asigure promovarea matematic în Liga a II-a pentru „U” va fi duminică, de la ora 13:30, cu Gaz Metan Mediaş 2.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.