JSport.roJSport.ro

IMG_4523Liga a IV-a Cluj propune un final de sezon imprevizibil, cu derby-uri la promovare în fiecare din cele cinci etape rămase. Dacă Potaissa Turda s-a distanţat din nou, provizoriu, la cinci puncte de locul doi în clasament, următoarele cinci formaţii sunt despărţite de doar două puncte în ierarhie, lucru care va arunca în aer finalul de sezon.

Cel puţin câte un meci direct între Potaissa, Luceafărul Cluj, Armenopolis Gherla, Viitorul Feleacu, Arieşul Mihai Viteazu şi Vulturul Mintiu-Gherlii va exista în fiecare etapă rămasă până la finalul acestui campionat, echipa care va termina pe locul 1 urmând să dispute un meci de baraj pentru promovarea în Liga a III-a.

Dacă Potaissa Turda pare că a dat înapoi, cel puţin la nivel declarativ, în lupta la promovare, la un moment dat elevii lui Dorin Suciu punând bani din propriul buzunar pentru a putea face deplasarea la meciuri, aceasta este în continuare pe primul loc, iar celelalte echipe trebuie să aştepte şi paşii greşiţi ai actualului lider. Turdenii, însă, vor trebui să stea într-o etapă din cele cinci rămase, asta pe lângă faptul că situaţia lor nu este clară încă nici la AJF Cluj, chiar preşedintele Vasile Marc recunoscând la un moment dat că Potaissa nu ar avea avea drept de promovare pentru că nu s-a prezentat la barajul de anul trecut.

IMG_2908Lăudată de toată lumea, Luceafărul Cluj pare principala candidată la locul 1, însă formaţia clujeană ar putea fi afectată de participarea la Campionatul Mondial al Avocaţilor din această lună, câţiva jucători ai clujenilor urmând să plece în Spania. De acest lucru ar putea profita Armenopolis Gherla, însă elevii lui Cristi Vedean s-au încurcat tocmai în derby-ul Gherlei din weekend, pierzând pe teren propriu în faţa Vulturului. În precedentul meci, echipa gherleană a bătut-o pe Unirea Triteni abia în minutul 93, astfel că o eventuală eclipsă de formă s-ar putea să fie cel mai mare dezavantaj pentru gherleni.

IMG_5295Viitorul Feleacu ar putea fi surpriza totală a acestui campionat, Burz şi colegii săi venind puternic din spate. Pentru jucătorii pregătiţi de Lucian Roşu greul abia începe, însă, aceştia urmând să întâlnească în ultimele etape patru din celelalte cinci echipe aflate în lupta la promovare. Pe de altă parte, cel mai avantajos program în acest final de sezon pare că îl va avea ocupanta poziţiei a cincea a clasamentului, Arieşul Mihai Viteazu, echipă care va juca un singur derby după meciul cu Potaissa din weekend, şi acela abia în ultima etapă, cu Armenopolis. Fotbaliştii lui Dorel Mureşan sunt puşi în ipostaza de a-şi câştiga meciurile în care sunt favoriţi clar şi apoi să aştepte ca echipele din faţă să se încurce între ele, pentru a-şi face drum către barajul de promovare.

Vulturul Mintiu-Gherlii se află la egalitate de puncte cu Arieşul, însă pare a avea cele mai mici şanse la promovare. Pe lângă faptul că vor avea de trecut peste alte două derby-uri, după cel cu Armenopolis din weekend-ul trecut, elevii lui Adrian Trif au acum un meci în plus şi vor trebui să stea o etapă, lucru care s-ar putea dovedi decisiv în ecuaţia luptei la promovare.

Primul meci al finalului încins de sezon va avea loc joi, atunci când Potaissa şi Viitorul se vor întâlni într-o restanţă din etapa a 19-a. Mai jos aveţi programul fiecărei echipe implicate la promovare până la finalul campionatului şi clasamentul primelor şase locuri, cu menţiunea că pe locul şapte se află Industria Sârmei Câmpia Turzii, aceasta fiind, însă, la o distanţă de şase puncte în spatele plutonului fruntaş.

Etapa a 19-a, 5 maiPotaissaViitorul (restanţă)

Etapa a 22-a, 7 mai:

ArieşulPotaissa

Someşul Apahida – Armenopolis

8 mai: Viitorul – Unirea Triteni

VulturulLuceafărul

Etapa a 23-a: 

Luceafărul – Someşul Apahida

ArmenopolisViitorul

Unirea Floreşti – Arieşul

Potaissa – CFR Dej

Vulturul stă

Etapa a 24-a:     

Arieşul – Industria Sârmei C. Turzii

Someşul Gilău – Armenopolis

ViitorulLuceafărul

Someşul Apahida – Vulturul

Potaissa Turda stă

Etapa a 25-a:             

VulturulViitorul

Luceafărul – Someşul Gilău

Armenopolis – Ardealul Cluj

Unirea Triteni – Arieşul

Unirea Floreşti – Potaissa

Etapa a 26-a:  

Potaissa Turda – Industria Sârmei C. Turzii

ArieşulArmenopolis

Ardealul Cluj – Luceafărul

Someşul Gilău – Vulturul

Viitorul – Someşul Apahida

  • Data meciului Luceafărul – Armenopolis, restanţă din etapa a 20-a, nu a fost încă stabilită

CLASAMENT (după 21 de etape)

  1. Potaissa Turda             19 m       44 p
  2. Luceafărul Cluj             18 m       39 p
  3. Armenopolis                18 m       38 p
  4. Viitorul Feleacu            18 m       38 p
  5. Arieşul M. Viteazu        18 m       37 p
  6. Vulturul M. Gherlii         20 m       37 p
Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.