JSport.roJSport.ro

Universitatea Cluj este în doliu în acest început de an.

Fostul portar şi antrenor al clubului „studenţesc”, Nicolae Szoboszlay, a încetat astăzi din viaţă, la vârsta de 93 de ani.

Szoboszlay era ultimul supravieţuitor al bejeniei de la Sibiu a Universităţii, echipa părăsind Clujul atunci după ce Ardealul a fost anexat Ungariei în urma Dictatului de la Viena (1940). Fost antrenor inclusiv al lui Ioan Ovidiu Sabău şi Remus Câmpeanu, Szoboszlay a evoluat în mai multe rânduri pentru Universitatea Cluj.

În 18 iulie 2013, chiar în ziua în care a împlinit 88 de ani, a fost numit cetățean de onoare al județului Cluj, iar în 26 noiembrie 2016 a fost lansată cartea „Ultimul cavaler al fotbalului romantic”, scrisă de Cristian Aszalos, despre legenda lui „U” Cluj.

„Cele mai frumoase momente din cariera mea au fost cele petrecute alături de dumneavoastră. Nu voi uita binele pe care mi l-aţi făcut în copilăria şi adolescenţa mea profesională. Ce mi-a rămas în suflet este că m-aţi îmbogăţit în toate privinţele. Vă mulţumesc că m-aţi învăţat fotbal, că m-aţi conştientizat că nu e suficient să ai talent şi că doar prin muncă şi sacrificiu mă pot realiza profesional. Vă asigur că port în suflet sentimentul recunoştinţei”, i-a spus atunci Sabău.

Am lucrat cinstit, am servit cu cinste şi cu profesionalismul pe care îl am fotbalul românesc, cel clujean şi prima mea dragoste, Universitatea Cluj. A meritat această dragoste pentru că am primit foarte multe de la acest club, mai ales din punct de vedere moral”, Nicolae Szoboszlay, “U” Cluj, noiembrie 2016

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.