JSport.roJSport.ro

Sporting Apahida a câştigat cu 2-1 meciul de acasă, jucat în deplasare, cu Unirea Iclod.

Cu Sporting gazdă, cele două formaţii au căzut de acord ca meciul să aibă loc la Iclod, iar apahidenii s-au impus după un joc spectaculos.

Partida a început cu un penalty pentru „oaspeţi” în minutul 2, însă portarul Szekely a trimis pe lângă buturile apărate de Nicoară. Începutul bun de meci al Iclodului, “spart” de câteva ocazii ale Apahidei, a adus, până la urmă, şi deschiderea scorului, Chindriş marcând în propria poartă după 20 de minute.

Rămaşi fără Vali Dîrjan, ieşit accidentat, Iclodul a intrat cu avantaj minim la pauză. Mai apoi, a urmat un joc în care ocaziile s-au succedat la cele două porţi, însă Iclodul a rămas în inferioritate numerică după eliminarea lui Morar.

Cu un om în plus, apahidenii au avut un final perfect de meci, iar după ce Bondor a egalat în minutul 85, Briciu a adus victoria echipei sale cu golul din minutul 90. S-a terminat 2-1 pentru Sporting, care rămâne în lupta pentru locul patru. După meci, antrenorul Unirii, Gică Cotuţ, şi-a anunţat demisia, una care nu are legătură cu partea sportivă.

„Vreau să mă liniştesc. Am pus prea mult suflet şi vreau să le mulţumesc tuturor pentru sprijinul şi încrederea acordate. Îmi pare bine că terminăm pe un loc bun acest sezon”, a spus Cotuţ, care renunţă la Iclod din cauza „problemelor personale”.

Apahida a sărbătorit la final şi rămâne în lupta pentru locul patru, una tot mai intensă pe final de sezon. „Sunt mulţumit de băieţi. S-au dăruit în totalitate, chiar şi fără antrenor principal azi pe bancă. Per ansamblu, victoria cred că este meritată şi a fost una foarte importantă, care ne apropie de locul trei. E distanţă mare, dar nu e nimic imposibil”, a spus antrenorul secund al Apahidei, Simion Saroşi.

Unirea Iclod rămâne pe locul trei, la 13 puncte în faţa Arieşului Mihai Viteazu, dar şi la patru puncte în spatele poziţiei secunde. Asta pentru că Someşul Dej nu a avut emoţii cu Someşul Gilău, scor final 7-0. Diferenţa de valoare, de pregătire fizică şi de obiective s-au văzut în partida de pe stadionul „Municipal” din Dej, acolo unde jucătorii conduşi de Ionuţ Podină au ştiut să-şi facă meciul uşor, iar la pauză aveau 3-0. Petrean şi Budăcan au reuşit câte o „dublă”, în timp ce Ferhaoui, Kocsis şi antrenorul jucător Podină au înscris şi ei pentru o nouă victorie clară a dejenilor, care pun acum presiune pe liderul CS Floreşti.

Someşul Gilău rămâne pe locul 9 în clasament şi poate fi egalată la puncte doar dacă floreştenii pierd mâine cu Mintiu-Gherlii.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.