JSport.roJSport.ro

IMG_0168_1024x683CFR Cluj ocupă în prezent locul 3 în play-out-ul Ligii I, dar eficienţa apărării şi a atacanţilor o poziţionează între cele mai performante echipe din Liga 1, în a doua fază a campionatului.

Clujenii au cea mai bună defensivă atât din play-out cât şi comparativ cu echipele din play-off, raportat la cea de-a doua fază a campionatului, care a urmat sezonului regulat de 26 de etape. Deşi în play-off evoluează 6 echipe, iar în play-out 8, în ambele categorii s-au disputat câte 9 etape. CFR-iştii stau aproape la fel de bine în ofensivă, unde au cel mai bun atac din play-out şi al doilea din întreg campionatul.

5 goluri încasate

“Feroviarii” au primit în cele 9 meciuri din play-out doar 5 goluri şi au cea mai bună defensivă dintre toate cele 14 formaţii din Liga 1, la egalitate cu CSMS Iaşi, echipă pe locul 2 în play-out. În ultimul meci, cu ACS Poli Timişoara, antrenorul Toni Conceicao a mizat în defensivă pe T. Marc, portar – Tiago Lopes, Larie, A. Mureșan şi Camora.

Următoarele defensive cu cele mai puţine goluri luate sune cele ale CS U Craiova, locul 1 în play-out şi primele 3 clasate din play-off, Astra Giurgiu, Steaua Bucureşti şi Pandurii Târgu-Jiu, care au încasat câte 7 goluri.

CFR-ul şi-a încasat golurile în meciurile cu ACS Poli 5-1, CS U Craiova 1-1, CS Voluntari 0-1 şi ACS Poli Timişoara, în tur 2-2.

Al doilea atac din Liga I

CFR Cluj punctează şi la capitolul ofensiv, unde “feroviarii” dispun de cel de-al doilea atac din Liga I, cu 18 goluri, după cel al campioanei Astra Giurgiu, care a însumat 20 de reuşite. Oarecum paradoxal, podiumul este întregit de FC Botoşani, cu 17 goluri marcate, căreia CFR-ul i-a înscris 6 goluri.

La nivel de play-out CFR e lider la capitolul atac.

Mai mult de jumătate din golurile clujenilor au venit în 2 din ultimele 3 meciuri, 6-0 cu FC Botoşani şi 5-1 cu ACS Poli Timişoara. Celelalte 7 goluri au fost reuşite în partidele cu CSU Craiova – 1-1, etapa a 6-a, 2-0 cu Chiajna – etapa a 5-a, 2-2 cu ACS Poli Timişoara – etapa a 2-a şi 2-0 cu CSMS Iaşi – etapa 1. Cel mai bun marcator al clujenilor în play-out este Juan Carlos, cu 5 reuşite, urmat de Cristian Bud, cu 4 goluri.

CFR joacă următorul meci din campionat vinery 6 mai, în deplasare la Petrolul Ploieşti.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.