JSport.roJSport.ro

12027505_770546919757878_5925230396700501396_nLa începutul săptămânii viitoare va fi judecat, la sediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Cluj, cazul arbitrului bătut pe teren la meciul de sâmbătă, dintre Unirea Tritenii de Jos şi Viitorul Feleacu.

Surse din cadrul AJF au precizat că Sergiu Gall, cel care l-ar fi lovit cu “pumnii şi cu picioarele” pe arbitrul Sergiu Jucan, urmează să fie suspendat drastic, însă acest lucru nu îi interesează mai deloc pe reprezentanţii clubului clujean. De menţionat că inclusiv antrenorul Unirii, Andrei Pintile, tocmai a fost suspendat pentru o perioadă de doi ani după ce ar fi înjurat şi ameninţat un arbitru.

„Chiar nu ne interesează ce sancţiune va primi Sergiu Gall. Păi dacă mie mi-au dat doi ani pentru că am înjurat un arbitru, vă daţi seama… La meciul cu Feleacu a fost vorba doar de o încercare de a lovi nereuşită, arbitrul fiind mai mult şters la nivelul feţei după care s-a îndepărtat din zona respectivă. După acest incident jucătorul a fost eliminat, iar jocul a continuat în aceeaşi manieră de arbitraj jenantă. Regretăm cele întâmplate, dar prea multe abuzuri şi nedreptăţi sunt îndreptate spre acest club, spre mine şi spre jucătorii noştri. La fel cum noi plătim pentru greşelile noastre, aşa ar trebui să plătească şi cei care comit aceste abuzuri, greşeli şi aici mă refer la arbitrii şi la persoanele oficiale din cadrul AJF Cluj”, a declarat antrenorul suspendat al Unirii.

Potrivit aceloraşi surse din interiorul AJF, observatorul de joc ar fi scris în raportul meciului disputat sâmbătă că jucătorul Unirii l-ar fi lovit pe arbitru nu doar cu pumnul, în zona umărului, ci şi cu piciorul, iar apoi Gall ar fi fugit după central pe teren, acela fiind momentul în care antrenorul său a coborât din tribune şi a calmat situaţia. Reprezentanţii Comisiei de Disciplină au refuzat să comenteze acest incident, spunând doar că ei aplică regulamentul în fiecare situaţie.

Pe de altă parte, conform unui pasaj dintr-o motivare a Comisiei de Disciplină de la începutul acestui sezon, în cazul pedepsei aplicate antrenorului Unirii, acesta a fost suspendat pe o perioadă de doi ani pentru că „a adresat injurii, cuvinte jignitoare şi ameninţări brigăzii de arbitrii în mod repetat, Comisia având în vedere şi circumstanţele agravante, starea de recidivă şi concursul de fapte”, Pintilie fiind amendat şi cu 100 de lei (!), în urma unui incident petrecut la o partidă cu Unirea Floreşti, din sezonul trecut. Respectiva Comisie de Apel a desfiinţat, atunci, hotărârea iniţială a Comisiei de Disciplină, care îl exclusese din viaţa sportivă pe Andrei Pintilie.

„Sunt motivări mincinoase în luarea deciziilor. Da, l-am înjurat pe arbitru şi nu sunt mândru de ce am făcut, dar fără să-l ameninţ sau alte chestii, însă cum să mă excluzi din viaţa sportivă, mai ales că această pedeapsă nici nu există în regulament. E clar că este o problemă personală a domnilor de la AJF cu mine”, a mai spus tehnicianul Unirii.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.