JSport.roJSport.ro

Din faza preliminară a Ligii Elitelor a mai rămas de disputat o etapă, în weekendul care urmează, însă nu se mai poate schimba nimic în seriile din care fac parte şi echipele clujene.

Ardealul Cluj a câştigat categoric toate meciurile, atât la U19, cât şi la U17, şi va termina pe locul 1 în cele două serii 14, la distanţă mare de următoarele clasate.

Formaţiile lui Călin Moldovan (U19) şi Claudiu  Moldovan (U17) s-au „încălzit” în cele nouă meciuri de până acum pentru adevărata competiţie, care va începe săptămâna viitoare, obiectivul fiind calificarea în semifinale. Acelaşi obiectiv îl mai au şi CFR Cluj, la U19, dar şi Viitorul Mihai Georgescu, la U17.

Micii feroviari antrenaţi de Sorin Oncică şi Mihai Pop au avut un singur semieşec în seria 13, 2-2 pe teren propriu cu UTA Arad, dar şi-au luat revanşa din plin în retur, câştigând cu 5-0. Astfel, cu trei puncte peste arădeni, dar şi cu avantajul rezultatelor directe, clujenii nu mai pot pierde locul 1 şi vor juca în cea mai importantă competiţie destinată juniorilor.

Surpriza plăcută o reprezintă, însă, Viitorul Mihai Georgescu, echipa U17 pregătită chiar de fondatorul şcolii cujene distrându-se în seria 15. Victorii pe linie şi un golaveraj generos au avut micii jucători clujeni, care vor evolua, în premieră, în campionatul Ligii Elitelor. CFR Cluj U17, respectiv Viitorul Mihai Georgescu U19 nu au reuşit calificarea şi vor juca în campionatul naţional rezervat celor două categorii de vârstă, acolo unde au mai ajuns echipele cluburilor Sticla Turda şi LPS Cluj.

Noul sezon al Ligii Elitelor va debuta sâmbătă, 14 octombrie, şi va cuprinde două serii a câte 10 echipe. Turul se va încheia în 10 martie, însă penultima etapă a primei părţi a sezonului este programată în 2 decembrie. Câştigătoarea Ligii Elitelor la U19 va participa, în toamna anului viitor, în Liga Campionilor destinată acestei categorii de vârstă.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.