JSport.roJSport.ro

În etapa preliminară U19 şi U17 de calificare în Liga Elitelor, cea mai importantă competiţie naţională rezervată juniorilor, s-a disputat, în weekend, prima rundă a returului. Clujul are cinci echipe la ambele categorii de vârstă, Ardealul dominând competiţia atât la U19, cât şi la U17.

Echipele pregătite de Călin Moldovan, respectiv Claudiu Moldovan, au câştigat la scor toate meciurile şi sunt aproape calificate în Liga Elitelor, acolo unde ajung doar primele clasate din fiecare grupă.

Golaverajul Ardealului la U19 este de 38-1 după primele şase partide, cea mai categorică victorie fiind un 10-0 cu LPS Cluj. În runda următoare va fi „derby-ul” cu Sticla Turda, formaţia aflată la trei puncte în spatele Ardealului, în meciul tur, însă, trupa lui Călin Moldovan câştigând cu 6-0.

Tot la U19, CFR Cluj se luptă cu UTA Arad pentru calificare, jocul direct de la Cluj încheindu-se 2-2, în rest ambele formaţii având doar victorii. În weekend, CFR-iştii vor avea returul cu arădenii, o victorie sau o remiză cu minim trei goluri marcate însemnând aproape calificarea în Liga Elitelor. Dacă Sticla Turda şi LPS Cluj, adversarele directe ale Ardealului, sunt ca şi eliminate la U19, nici Viitorul Mihai Georgescu nu stă mai bine la această categorie, jucătorii lui Laurenţiu Văidean având cinci înfrângeri din şase meciuri în seria din care fac parte.

La U17, în schimb, Viitorul este surpriza plăcută a competiţiei şi e mare favorită la accederea în Liga Elitelor. Trupa lui Mihai Georgescu a câştigat toate meciurile, două dintre ele cu 11-0, iar cu un golaveraj de 39-0 este ca şi calificată. Foarte probabil, Clujul va avea două echipe la U17, Ardealul mărşăluind şi ea în seria în care a fost repartizată.

Şase meciuri, şase victorii, 35 de goluri marcate şi doar unul primit este bilanţul echipei care a ajuns în semifinalele ediţiei precedente a Ligii Elitelor, practic calificarea fiind acontată de echipa lui Claudiu Moldovan. Ca şi la U19, LPS Cluj şi Sticla Turda sunt victimele Ardealului şi aici, în schimb juniorii de la CFR Cluj, faţă de colegii lor mai mari cu doi ani, bifând deja două înfrângeri şi având şanse mici de calificare.

În etapa preliminară a Ligii Elitelor, din care au mai rămas de disputat patru etape, sunt 19 serii a câte şase echipe, doar locul 1 din fiecare serie urmând să obţină calificarea în competiţia propriu-zisă. Rezultatele meciurilor disputate până acum pot fi consultate AICI.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.