JSport.roJSport.ro

DSC_0482-2Patronul clubului CFR Cluj, Arpad Paszkany, a obţinut o mică victorie în instanţă, la aproape două luni de când a fost pus sub control judiciar.

Acesta a contestat măsura luată de procurorii DIICOT Cluj în 7 iunie, însă abia ieri, cu patru zile înainte de expirarea controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, omul de afaceri a reuşit să scape de câteva obligaţii impuse de procurori. Astfel, Paszkany poate părăsi Clujul şi România fără să mai anunţe organele de cercetare penală, dar, mai ales, poate să aibă întâlniri cu impresarii jucătorilor veniţi de-a lungul timpului la CFR Cluj.

Deşi, în urmă cu doi ani, a anunţat că s-a retras din acţionariatul clubului de fotbal, “Arpi” a declarat în faţa instanţei, încă de luna trecută, că măsurile luate de procurori asupra lui îl împiedică să se ocupe de bunul mers al echipei, conform clujust.ro.

“Modifică conţinutul controlului judiciar, în sensul că înlătură obligaţiile fixate în sarcina inculpatului conform art. 215 alin. 2 lit. a) şi d) C.proc.pen., şi anume: – Obligaţia de a nu depăşi limitele teritoriale ale mun. Cluj-Napoca, jud. Cluj, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent; – Obligaţia de a nu se apropia reprezentanţii şi angajaţii SC T. SRL, R.&P., şi de a nu comunica cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; – Agenţii de joc, agenţii sportivi, avocaţii şi intermediarii de orice fel care au contribuit la transferurile jucătorilor de fotbal la şi de la SCS F SA, , şi de a nu comunica cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale. Menţine în rest obligaţiile fixate în sarcina inculpatului şi care intră în conţinutul controlului judiciar”, se arată în soluţia Tribunalului Cluj, dată ieri.

Vineri, 5 august, expiră controlul judiciar de 60 de zile instituit de procurori asupra lui Arpad Paszkany şi Iuliu Mureşan, acesta putând fi prelungit, însă, cu cel puţin 30 de zile. Pe de altă parte, există şi posibilitatea ca cele două persoane care au condus clubul din Gruia spre trei titluri de campioană şi tot atâtea participări în grupele Ligii Campionilor să fie cercetate fără alte restricţii impuse de procurori.

Paszkany şi Mureşan sunt urmăriţi penal pentru constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, evaziune fiscală și spălare de bani, toate în formă continuată. Potrivit procurorilor, aproximativ 10 milioane de euro au fost sustraşi din conturile clubului CFR Cluj în perioada 2008-2013, “de către persoane din cadrul societății comerciale care dețin clubul de fotbal CFR Cluj 1907, cu atribuții de gestiune sau administrare a sumelor clubului”.

Joma - JSport.roJSport.ro

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.