Unul dintre cei mai talentați fotbaliști australieni împlinește astăzi 41 de ani. 

Prezent la patru ediții de Campionat Mondial (2006, 2010, 2014, 2018), unde a marcat cinci goluri, Tim Cahill e nu doar o legendă a Țării Cangurilor, ci și a celei mai iubite competiții din sportul rege.

 

Golgheter all-time al naționalei țării sale (50 de reușite), clasat pe locul secund la numărul de selecții (108) și legitimat la echipe de pe patru continente (Melbourne City în Australia, Millwall și Everton în Europa, New York Red Bulls în America de Nord, Shanghai Shenua, Hangzhou Greentown și Jamshedpur FC în Asia), Cahill rămâne prototipul jucătorului deschis la orice provocare, indiferent de campionat sau de nivelul acestuia. Un exemplu de curaj și de motivație pentru cei tineri. În 2018, când a participat pentru ultima dată la Cupa Mondială, avea 38 de ani.

Lucian Goian, fost adversar al lui Cahill în celebrul Dinamo – Everton 5-1 și în campionatul Australiei, l-a descris cel mai bine pe legendarul atacant născut în orașul Sydney.

 

”Am jucat de câteva ori împotriva lui Tim Cahill. Este un băiat extraordinar, un băiat foarte ok și foarte modest. Nu am avut o foarte mare legătură cu el, doar ne întâlneam înainte de meciuri. În Australia am jucat de două ori împotriva lui, tur-retur, după care a venit și în India, și am jucat de două ori împotriva lui. Mi-a plăcut la el stilul australian pe care îl are, tot timpul este pozitiv, tot timpul zâmbește, tot timpul vorbește frumos, numai la superlativ. Este super educat și civilizat. Pe lângă valoarea enormă pe care a avut-o ca fotbalist, este și un caracter aparte, și chiar mi-a făcut plăcere să mă duelez cu el pe teren.” Lucian Goian

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte