Wijnaldum (primul din stânga, în genunchi)/ Foto: Facebook Liverpool FC

11 noiembrie este zi de sărbătoare în familia echipei engleze FC Liverpool. Mijlocașul Georginio Wijnaldum împlinește 30 de ani.

 

Adus pe Anfield Road în 2016, fotbalistul olandez a bifat până acum 199 de apariții și a înscris 19 goluri în tricoul ”cormoranilor”.

Un moment de referință pentru elevul lui Jurgen Klopp rămâne returul cu FC Barcelona, din semifinalele Champions League. Rivala lui Everton avea o misiune aproape imposibilă în seara de 7 mai 2019, după un 0-3 suferit pe Camp Nou. Liverpool, însă, nu a cedat. Belgianul Origi a deschis scorul, iar apoi a intrat în scenă Wijnaldum cu o dublă în poarta catalanilor. Același Origi a pus cireașa de pe tort și bravii jucători ai tehnicianului german au reușit o calificare miraculoasă în finală.

 

Pe 1 iunie 2019, Wijnaldum ridica trofeul Ligii Campionilor alături de colegii săi, după un 2-0 împotriva lui Tottenham. Anul acesta, internaționalul batav și-a mai trecut în palmares titlul în Premier League, primul cucerit de Liverpool după o pauză de trei decenii.

În 2014, Wijnaldum a obținut medalia de bronz cu naționala Olandei la Cupa Mondială din Brazilia, după 3-0 în finala mică împotriva țării gazdă. Mijlocașul a înscris ultimul gol al partidei în minutele de prelungire.

Acum 9 ani a evoluat împotriva Rapidului, în Europa League, în calitate de jucător al formației PSV. Olandezii au câștigat ambele confruntări: 3-1 la București și 2-1 în Olanda.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte