JSport.roJSport.ro

SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA, fosta societate sub a cărui nume a evoluat „U” Cluj până în vara lui 2016, a intrat în faliment în septembrie anul trecut, dar încă mai „trăieşte”.

Pentru ca procedura să poată fi închisă definitiv este nevoie ca toate „bunurile mobile” care au aparţinut vechii societăţi să fie vândute prin licitaţie, doar că nimeni nu pare interesat, deocamdată, să participe.

Practic, tot ce există în cadrul bazei sportive „Dan Anca” din cartierul Gheorgheni, şi poate fi mutat, a fost scos la vânzare. Astfel, potrivit lichidatorului A&A Consultants SPRL Bucureşti, reprezentat chiar de fostul administrator judiciar al lui „U”, Marieta Anastasescu, se poate cumpăra terenul sintetic, la „pachet” cu nocturna şi tribuna acestuia, plus mobilierul existent în clădirea de la intrare.

De asemenea, a mai fost scos la vânzare şi echipamentul sportiv cu însemnele Universităţii aflat în proprietatea fostei societăţi, alături de diferite „obiecte de inventar şi stocuri”. Pentru toate aceste “bunuri mobile” a fost stabilit un preţ de pornire al licitaţiei de 483.312 lei + TVA, aproape 110.000 de euro, însă în cele patru termene stabilite până acum, trei în luna iunie şi unul în luna iulie, nu s-a prezentat nimeni.

Licitaţia are loc la sediul lichidatorului judiciar din Bucureşti, iar următoarele patru termene au fost stabilite pentru 14 iulie, 21 iulie, 28 iulie şi 4 august.

„Nu am avut nici măcar o solicitare până acum, absolut nimic. Noi suntem interesaţi să vindem cât mai repede. Există în continuare termene în procedura de faliment la tribunal, iar ele se vor încheia doar după ce se vând toate bunurile”, a explicat Marieta Anastasescu. Aceste termene se judecă tot la Tribunalul Botoşani, iar următorul a fost fixat în luna octombrie. Baza sportivă “Dan Anca” a fost inaugurată în octombrie 2011, investiţia totală fiind anunţată atunci la peste un milion de euro.

FC Universitatea Cluj SA a intrat în faliment în 29 septembrie 2016, după ce brandul şi palmaresul lui „U” au revenit primăriei clujene, aceasta cedându-le noului club, „Alb Negru al Studenţilor Clujeni”, care a dus tradiţia Universităţii mai departe. Din sezonul viitor, însă, echipa clujeană va evolua sub denumirea de AS FC Universitatea Cluj, potrivit unui anunţ făcut în luna martie de oficialii clubului „studenţesc”.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.