JSport.roJSport.ro

Claudiu Bumba este primul transfer realizat de CFR Cluj în această iarnă, însă, deşi jucătorul a semnat cu ardelenii şi va pleca, mâine, în cantonamentul din Cipru, acesta ar putea fi nevoit să apeleze la FIFA pentru a evolua în tricoul alb-vişiniu.

Preşedintele Iuliu Mureşan a anunţat că există câteva probleme cu Hapoel Tel Aviv, clubul de care încă aparţine Bumba, israelienii nedorind, deocamdată, să-i elibereze „cartea verde” jucătorului. Dacă situaţia se va prelungi, oficialii clujeni vor fi nevoiţi să apeleze la comisiile FIFA pentru ca Bumba să poată juca în meciurile oficiale.

„Urmează să rezolvăm şi cu actele, pentru că este o problemă cu clubul de care încă aparţine. Am cerut solicitarea de carte verde, însă nu am primit niciun răspuns. El şi-a reziliat prin avocaţi contractul unilateral, dar în asemenea situaţii FIFA ajută întotdeauna jucătorul şi sigur ni se va da acea «carte verde» provizorie până la clarificarea situaţiei. Sigur o să ne-o dea şi o să putem să-l legitimăm, nu îmi fac nicio problemă. A fost dorinţa lui Bumba să vină la noi, pentru că vrea să-şi relanseze cariera şi a vrut să facă asta la noi, ceea ce m-a bucurat. Am primit mai demult semnale din partea lui că doreşte să vină la CFR. L-am văzut pe Claudiu la antrenamente, are un chef de fotbal extraordinar şi e jucătorul care ne lipsea”, a declarat preşedintele Iuliu Mureşan.

Claudiu Bumba a spus că s-a integrat perfect în grupul întâlnit la CFR, este convins că se vor rezolva problemele cu fostul său club şi aşteaptă ca evoluţiile în tricoul CFR-ului să-l propulseze şi la echipa naţională.

„Am întâlnit nişte băieţi extraordinari la CFR, am ajuns de trei zile aici şi toţi m-au primit cu braţele deschise. Cu siguranţă se vor rezolva probleme cu Hapoel, eu am reziliat contractul pentru că au fost nişte probleme financiare, dar acum Hapoel este un capitol închis pentru mine. Domnul Miriuţă a fost prima persoană cu care am vorbit despre venirea la CFR, ne-am întâlnit la Baia Mare înainte de sărbători şi mi-a spus că mă doreşte. Am mai avut oferte din ţară şi din străinătate, dar cea mai bună a fost de la CFR. Am vrut şi să nu mă mai grăbesc în a lua decizii şi să rămân în ţară pentru a mă pune iar pe picioare, să încep să joc cât mai mult şi sper să prind iar echipa naţională, este un obiectiv pentru mine”, a precizat şi Bumba, jucător care poate evolua pe orice poziţie de la mijlocul terenului, potrivit antrenorului Vasile Miriuţă.

Bumba şi colegii săi vor pleca astăzi spre Bucureşti, iar mâine vor decola în Cipru, pentru cantonamentul din această iarnă.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.